Starten met SnelStart 12

In dit artikel vind je meer informatie over het starten met SnelStart 12. SnelStart 12 kun je downloaden en installeren op je computer (alleen op Windowssystemen).

Als je een nieuwe gebruiker bent dan heb je wellicht wat extra hulp nodig bij je eerste stappen in SnelStart. Een goede inrichting van je administratie is zeer belangrijk. Hieronder vind je een aantal stappen die je beslist moet doorlopen om een goede administratie te voeren met SnelStart.

1. SnelStart installeren

Om gebruik te kunnen maken van SnelStart 12 is het van belang dat je de software installeert op je computer. Hiervoor dien je het installatiebestand te downloaden op onze website. Na het downloaden voer je het bestand uit en installeer je het programma.

Wil je SnelStart niet installeren of heb je minder uitgebreide functionaliteiten nodig? Dan kun je ook gebruik maken van SnelStart Web

2. SnelStart opstarten en activeren

Na het installeren van de software heb je een pictogram op je bureaublad gekregen. Hiermee kun je het programma opstarten. Als het programma is opgestart dien je in te loggen om SnelStart te activeren.

3. Een administratie maken

Automatisch wordt er een online administratie aangemaakt met de naam 'mijn administratie'. Je kunt de naam van deze administratie wijzigen via Administratiebeheer. Indien gewenst kun je zelf ook een extra administratie aanmaken of verder werken in een klant een klare administratie van je accountant.

4. Overige handige tips

Heb je zelf een nieuwe administratie aangemaakt en toegevoegd, dan moet deze nog worden ingericht voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met boekhouden. Denk hierbij aan het invullen van je bedrijfsgegevens, het aanmaken van relaties en artikelen of het invoeren van de beginbalans.

De beginbalans invoeren
Gebruikers en rechten
Starten met factureren
Starten met boekhouden
Een automatische bankkoppeling instellen
Btw-aangifte instellen