Downloaden en installeren van SnelStart

In dit stappenplan vind je meer informatie over het downloaden en installeren van SnelStart 12 of oudere versies.

1. Algemene informatie

Voordat je gaat installeren is het belangrijk dat je controleert welk systeem je hebt. Niet elke versie kun je op elk systeem installeren. Hieronder vind je op welke Windowssystemen je de SnelStart versies kunt installeren. Onze nieuwste versie is versie 12, wij adviseren altijd om deze versie te installeren. Op oudere versies bieden wij geen ondersteuning meer en deze versies worden niet meer geüpdatet.

2-14-2
  • V = Functioneert op dit besturingssysteem

• O = Installatie NIET aanbevolen. Geen ondersteuning bij installatie mogelijk.

• X = Functioneert niet op dit besturingssysteem.

2. SnelStart 12 installeren met automatische updates

Op onze site kun je via de knop Downloaden, deze versie downloaden. Wij adviseren voor de versie met automatische updates te kiezen. Dit is de eenvoudige installatie. Deze installatie herken je aan de button "download nu snelstart 12. XX".
Door het gebruik van automatische updates hoef je niet langer handmatig te controleren of er nieuwe updates zijn. SnelStart controleert na het opstarten en inloggen of er een nieuwe versie is, je krijgt hiervan een melding en SnelStart downloadt en installeert de update automatisch op de achtergrond. Je hoeft hier zelf niets aan te doen. Na het afsluiten en opnieuw opstarten van SnelStart wordt de nieuwe update van kracht en beschik je meteen over de nieuwste versie.

SF000002205_afbeelding_003

Het programma wordt bij de automatische update versie, geïnstalleerd in het gebruikersprofiel C:\Users\gebruikersnaam\AppData\Local\SnelStart\app-12.xx. Bij de installatie kan niet gekozen worden voor een andere map.

3. SnelStart 12 installeren zonder automatische updates (geavanceerde versie)

Het kan zijn dat in jouw geval een situatie niet gewenst of mogelijk is. Denk hierbij aan:

Beheerde netwerksituaties: waarbij de systeembeheerder het volledige installatieproces zelf in de hand wil houden en controleren.

Gebruikers met SnelStart Integratie (gateway):
hiermee voorkom je dat automatisch nieuwe wijzigingen worden doorgevoerd, terwijl de softwareleverancier van je koppeling deze nog niet heeft aangepast.

In dat geval kun je kiezen voor de geavanceerde versie. Bij deze installatie wordt er geen automatische update uitgevoerd en moet elke update handmatig worden geïnstalleerd.

Stap 1: Het installatiebestand downloaden
Op onze website kun je via de knop Downloaden, kiezen voor de optie "Systeembeheerder of liever zelf updaten? Download nu SnelStart 12.XX (geavanceerde installatie). Het installatiebestand wordt standaard in de map Program files opgeslagen. Bij het downloaden kun je zelf eventueel een andere locatie kiezen waar je het installatiebestand wilt opslaan.

Stap 2: Installeren
Nadat je het bestand hebt opgeslagen, open je
het bestand dat je hebt gedownload en volg de installatiewizard om het programma te installeren.

4. SnelStart 12 Sinstalleren op een Apple computer, Linux- of Unix-systeem

Als Apple gebruiker kun je als je administratie online staat, gebruik maken van onze Web omgeving. Helaas kun je de installatie niet uitvoeren op een Apple computer omdat het programma Windows afhankelijk is. Wil je toch het programma gebruiken op een Apple computer, dan kun je een Windowsomgeving laten installeren op je systeem of gebruik maken van de SnelStart Online Werkplek van ISSYS ICT. Hieronder zetten wij de verschillende mogelijkheden op een rij:

SnelStart Online werkplek van ISSYS ICT
Dit is een Online Werkplek waarop SnelStart is geïnstalleerd en deze is via internet beschikbaar. Je kunt overal en op elk moment inloggen. Klik hier voor meer informatie.

Hostingpartners van SnelStart
Wanneer je een hosting gebruikt van één van onze partners, dan kun je overal en op elk moment inloggen wanneer je over internet beschikt. Klik hier voor meer informatie.

Bootcamp
Dit is een standaard oplossing van Apple. Deze maakt maakt van je Apple PC een dual PC (Apple/Windows). Klik hier voor meer informatie.

Virtuele Windowsomgeving
Voorbeelden van virtuele Windowsomgevingen zijn ParallelsVirtualbox of VMware

• Voor bovenstaande mogelijkheden worden vaak kosten in rekening gebracht. Neem voor de kosten contact op met de betreffende leverancier.
  • De helpdesk van SnelStart biedt geen ondersteuning bij de installatie van software van derden.

5. Een oudere versie van SnelStart installeren

Het spreekt voor zich dat wij altijd adviseren om te werken met de nieuwste versie van SnelStart. Toch kunnen er redenen zijn waardoor je nog een oudere versie wilt installeren.

Stap 1: Het installatiebestand downloaden
De oude versie kun je installeren op onze website via de knoppen Klantenservice → MijnSnelStart. Wanneer je bent ingelogd, vind je linksonder de knop Download. Als je hierop klikt en kiest voor de optie Oude versies, dan verschijnt een uitklap menu en kun je de gewenste versie selecteren en downloaden. Wij adviseren eerst het downloadbestand op te slaan en vervolgens te openen en te installeren vanuit de map waarin je het hebt opgeslagen.

rtaImage-4

Stap 2: Installeren

Ga naar de map waar het downloadbestand is opgeslagen (vaak de map Downloads). Dubbelklik op het pictogram (Setup_SnelStart_vxxx.exe) om de installatie te beginnen en volg de installatiewizard om het programma te installeren. Er wordt tijdens de Wizard een doelmap aangewezen. Wij adviseren om deze map niet te wijzigen.

rtaImage 1-3

Stap 3: Licentiecode ophalen
Na de installatie kun je de bijbehorende licentiecode ophalen en plakken in het programma bij de knop Extra → Licentiebeheer zodat je licentiegegevens worden opgehaald. Hoe je dit doet vind je hier.