Zelf de beginbalans invoeren in SnelStart 12

Vanaf het pakket inKaart kun je de beginbalans handmatig invoeren in SnelStart 12. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

Wat is een beginbalans?

In een nieuwe administratie of nieuw boekjaar is het belangrijk dat de beginbalans wordt ingevoerd. De beginbalans is een boeking waarin de bezittingen en schulden van je bedrijf worden gezet van dat boekjaar. Je vult het openingssaldo van de grootboekrekeningen in.

In SnelStart Web kun je ook een beginbalans boeken. Klik hier om naar het stappenplan te gaan.

De beginbalans invoeren in SnelStart 12

Het handmatig invoeren van een beginbalans doe je bij het starten van een nieuwe administratie, bijvoorbeeld bij het starten van je bedrijf of als je overgaat naar SnelStart vanuit een ander boekhoudpakket. Je vult dan voor elke grootboekrekening het saldo in dat erop stond op de laatste dag van het boekjaar.

Ga naar het tabblad Boekhouden → Boekhouden → Tussenrekening balans → Nieuwe boeking. Vul als boekingsdatum de eerste dag van nieuwe boekjaar in, bijvoorbeeld: 01-01-2020. Vul bij omschrijving in Beginbalans of Openingsbalans.

beginbalans_b


Maak voor elke grootboekrekening een nieuwe boekingsregel en vul het saldo in.
Een positief saldo zet je in de kolom Tegoed en een negatief saldo zet je in de kolom Schuld. Klik op Opslaan.

 

  • Heb je reeds een crediteuren- en een debiteurensaldo dan kun je dit direct invoeren in de beginbalans. Wij adviseren echter om de openstaande facturen afzonderlijk in te boeken. Hoe je dit doet lees je hier.

  • Het is belangrijk je eerste beginbalans in overleg met je accountant in te voeren!

  • Grootboekrekeningen zonder saldo hoef je niet in de beginbalans in te voeren. Deze staan altijd automatisch op € 0,00.




Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee