Systeemeisen voor SnelStart 12 en SnelStart Web

In dit artikel lees je alle informatie over de systeemeisen om in SnelStart 12 en SnelStart Web te werken.

Als je SnelStart wilt installeren dien je te beschikken over een Windows computer die aan bepaalde eisen voldoet. In onderstaand overzicht vind je de minimale systeemeisen voor SnelStart 12. Ook de systeemeisen van Snelstart Web kun je hieronder vinden.
Wil je Snelstart installeren op een computer met een ander besturingssysteem dan Windows? Klik dan hier voor meer informatie hierover.

1. Systeemeisen voor SnelStart 12 Windows installatie

Specificaties hardware
Resolutie
Minimaal benodigd: Algemeen gebruik 1366 x 768 SnelStart Garage 1366 x 1050
Aanbevolen:1920 x 1080 met 100% dpi

Harddisk
SSD Schijf (optioneel)

Processor / intern geheugen

• Intel Core series (I3, I5, I7) of een vergelijkbare AMD processor
  • 4GB

Specificaties software
Er zijn een aantal software vereisten om te kunnen werken met SnelStart 12. Deze software wordt tijdens de installatie van SnelStart automatisch op je computer geïnstalleerd. Je hoeft deze dus niet zelf te installeren. Daarnaast zijn er een aantal optionele software nodig om met bepaalde functionaliteiten van SnelStart te kunnen werken.

Ondersteunende Besturingssysteem
Windows 7 Service Pack 1(Tot 14-01-2020)
Windows 8.1
Windows 10

Gateway koppelingen
Voor koppelingen met de Gateway naar andere software applicaties dien je de geavanceerde installatie (systeembeheerder of liever zelf updaten) te installeren. Dit omdat de Gateway koppeling niet goed werkt in combinatie met het automatisch updaten.

Door SnelStart mee geïnstalleerd

• Microsoft SQL Express LocalDB 2014
  • Microsoft .NET Framework 4.6.2

Optioneel

• SQL Server (Express) 2014 (aanbevolen)
  • Microsoft Office 2007, 2010, 2013, 2016
  • Windows server 2008 (R2) of 2012 (R2)

SQL Server 2016 (Express) en SQL Server 2017 worden niet ondersteund!

Bekende problemen tussen SnelStart en SQL Server 2016 (Express) en SQL Server 2017 zijn:

1. Back-up terugzetten en/of administratie kopiëren naar Lokaal (localDB)
  2. Back-up terugzetten en/of administratie kopiëren naar SQL Server 2012
  3. Back-up terugzetten en/of administratie kopiëren naar SQL Server 2014
  4. Periodeuitwisseling tussen SQL localdb 2012/2014 en SQL localdb 2016

Lees hier het stappenplan voor het installeren van Microsoft SQL Express.

Wanneer je software van derden installeert, zoals Microsoft SQL Server, dien je er rekening mee te houden dat de systeemeisen van deze software kunnen afwijken van de systeemeisen van SnelStart. SnelStart levert geen ondersteuning op de installatie en inrichting van SQL Server.

2. Systeemeisen SnelStart Web

Online licentie
Om gebruik te maken van SnelStart Web dien je te beschikken over een Online licentie van SnelStart (inStap t/m inZicht), een online administratie en een werkende internetverbinding.

Platform onafhankelijk
SnelStart Web is te benaderen via een webbrowser en kan dus gebruikt worden op zowel Windows-, Apple-, Androidsystemen, enz.

Uitgezonderd:

1. Windows Phone 8 (Internet Explorer Mobile 10) en ouder
  2. Internet Explorer 10 en ouder
  3. Safari 9.1 en ouder
  4. Android 4.4 stock browser en ouder
  5. IOS(Apple) 10 en ouder
  6. Firefox for Android

3. Internetverbinding

Inloggen
Om in SnelStart te kunnen inloggen dien je te beschikken over een internetverbinding.

Online administratie
Om optimaal te kunnen werken met een Online Administratie dien je te beschikken over een goede, stabiele internetverbinding. Een online administratie kan langzamer werken dan een lokale administratie. Lees hier meer informatie over de online administratie.

Snelheid
Om een optimaal resultaat te behalen adviseren wij minimaal een internetverbinding met de volgende specificaties:

• Download: 8 mbit/sec (1000 kbit/sec)
  • Upload: 1 mbit/sec (125 kbit/sec)
  • Latency: minder dan 50ms

Bij een andere schermresolutie of DPI dan aanbevolen, kan het zijn dat de weergave van je SnelStart scherm niet optimaal werkt. Dit is afhankelijk van je systeem. Voor een goede en optimale werking van SnelStart adviseren wij om met een bekabelde internetverbinding te werken.