Systeemeisen voor SnelStart 12, SnelStart Web en de SnelStart App

In dit artikel lees je alle informatie over de systeemeisen van SnelStart 12, SnelStart Web en de SnelStart App.

Als je SnelStart wilt installeren dien je te beschikken over een Windows computer die aan bepaalde eisen voldoet. In onderstaand overzicht vind je de minimale systeemeisen voor SnelStart 12. Ook de systeemeisen van SnelStart Web kun je hieronder vinden.

Wil je SnelStart installeren op een computer met een ander besturingssysteem dan Windows?
Dan kun je gebruik maken van SnelStart 12 Plus. Klik hier voor meer informatie.

1. Systeemeisen voor SnelStart 12 Windows installatie

Specificaties hardware
Resolutie
Minimaal benodigd: Algemeen gebruik 1366 x 768
Aanbevolen:1920 x 1080 met 100% DPI

Harddisk
SSD Schijf (optioneel)

Processor / intern geheugen

• Intel Core series (I3, I5, I7) of een vergelijkbare AMD processor
  • minimaal 4GB

Specificaties software
Er zijn een aantal software vereisten om te kunnen werken met SnelStart 12. Deze software wordt tijdens de installatie van SnelStart automatisch op je computer geïnstalleerd. Je hoeft deze dus niet zelf te installeren. Daarnaast zijn er een aantal optionele software nodig om met bepaalde functionaliteiten van SnelStart te kunnen werken.

Ondersteunende besturingssystemen
Windows 10
Windows 11 (Werk je in een online administratie? Dan kun je in SnelStart 12 zonder problemen werken op Windows 11. Werk je in een administratie die lokaal of in een netwerk staat? Lees dan dit artikel goed door.

Let op:
(Windows 8.1 en ouder wordt niet meer ondersteund).

Gateway koppelingen
Voor koppelingen met de Gateway naar andere software applicaties dien je de geavanceerde installatie (systeembeheerder of liever zelf updaten) te installeren. Dit omdat de Gateway koppeling niet goed werkt in combinatie met het automatisch updaten.

Wat wordt door SnelStart mee geïnstalleerd

• Microsoft SQL Express LocalDB 2014
  • Microsoft .NET Framework 4.6.2

Optioneel

• Aanbevolen: SQL Server (Express) 2014 ( voor een administratie van maximaal 10GB)
  • Microsoft Office 2016 of 2019
  • Windows server 2008 (R2) of 2012 (R2)

Let op: SQL Server 2016 (Express) en SQL Server 2017 worden niet ondersteund!

Bekende problemen tussen SnelStart en SQL Server 2016 (Express) en SQL Server 2017 zijn:

1. Back-up terugzetten en/of administratie kopiëren naar Lokaal (localDB).
  2. Back-up terugzetten en/of administratie kopiëren naar SQL Server 2012.
  3. Back-up terugzetten en/of administratie kopiëren naar SQL Server 2014.
  4. Periodeuitwisseling tussen SQL localdb 2012/2014 en SQL localdb 2016.

Lees hier het stappenplan voor het installeren van Microsoft SQL Express.

Wanneer je software van derden installeert zoals Microsoft SQL Server, dien je er rekening mee te houden dat de systeemeisen van deze software kunnen afwijken van de systeemeisen van SnelStart. SnelStart levert geen ondersteuning op de installatie en inrichting van SQL Server.

2. SnelStart 12 Plus op Apple

SnelStart 12 kan niet worden geïnstalleerd op een Apple. Nu is daar inmiddels een oplossing voor gekomen. Wil je toch SnelStart 12 gebruiken op een Apple dan kun je kiezen voor SnelStart 12 Plus, dit is een online omgeving waarin SnelStart 12 is geïnstalleerd.
Het programma SnelStart 12 hoeft niet meer lokaal op de computer te worden geïnstalleerd, waardoor je op elk systeem in SnelStart 12 kunt werken. Hierdoor kunnen Apple gebruikers nu ook met SnelStart 12 werken.

De kosten voor het gebruik hiervan zijn €11 per gebruiker. Deze kosten komen bovenop de huidige pakketkosten (bijv. inKaart) en het reguliere tarief voor een extra gebruiker. Het bedrag wordt automatisch in rekening gebracht.

Een voorbeeld:

• inKaart: 18,00 euro per maand

• 1 extra gebruiker inKaart: 3,75 per maand