Offline werken in SnelStart 12

In dit artikel leggen we uit waarom offline werken niet meer kan in SnelStart 12.

Offline werken in SnelStart 12 is niet meer mogelijk

SnelStart werkt met het vernieuwen van de autorisatie (de inlogmethode) binnen SnelStart Web, SnelStart 12 en de SnelStart app. Dit is nodig omdat we hiermee kunnen inloggen met multi-factor authenticatie (2FA). Dit is een inlogmethode waarbij de online gebruiker minstens twee stappen moet doorlopen om in te loggen (bijvoorbeeld via een sms-code). Doordat we hier gebruik van maken kan er niet meer offline gewerkt worden in SnelStart 12. In dit artikel leggen we dit verder uit.

In SnelStart verwerk je gevoelige bedrijfsinformatie, die altijd veilig moet zijn opgeslagen. In een wereld waarin cybercrime blijft toenemen, heeft die veiligheid doorlopend onze volle aandacht. Om het inloggen in je administratie(s) toekomstbestendig te maken, is gekozen om de authenticatie (het inloggen) en het wachtwoordbeheer neer te leggen bij een van de grootste aanbieders van inlogtechnologie ter wereld. Dit geeft ons gelijk de meest uitgebreide mogelijkheden op het gebied van authenticatie.

In dit nieuwe systeem wordt ook Breached Password Protection meegenomen. SnelStart houdt grote beveiligingsinbreuken bij die plaatsvinden op sites van derden. Als we vermoeden dat je inloggegevens deel uitmaakten van een gepubliceerde inbreuk op de beveiliging (een hack, in de volksmond) dan ontvang je daarover van ons direct bericht. Je kunt je inloggegevens dan snel aanpassen. Zo zorgen we samen voor een veilige online werkomgeving.

In dit lees je alles over het inloggen met tweefactorautenthicatie (2FA).

Niet meer offline werken
Doordat je niet meer offline kan werken in SnelStart 12, moet je altijd inloggen, ook als je werkt met administraties die lokaal zijn opgeslagen.

Tegelijkertijd wordt gewerkt aan het aansluiten van de overige flows op dit nieuwe systeem - denk hierbij aan wachtwoord wijzigen, wachtwoord vergeten, nieuwe klant aanmelden door de accountant en Online samenwerken. Op termijn wordt ook de Gateway aangesloten, deze wordt gebruikt voor het maken van koppelingen tussen SnelStart en andere softwarepakketten.

Een alternatief om toch te werken zonder internetverbinding van thuis of op het werk
Een alternatief om verbinding te maken met het internet, is je telefoon instellen als hotspot.

Let wel op: Wij kunnen geen garantie bieden op het werken via een Hotspot. Het kan een oplossing zijn, maar het kan ook dat het niet (goed) werkt. Dit valt helaas buiten onze ondersteuning. Wij kunnen ook niet aangeven hoeveel internetdata hiervoor wordt gebruikt.

Hotspot instellen op de Iphone

1. Ga naar Instellingen > Persoonlijke hotspot.
  2. Tik op de schuifknop naast Anderen mogen verbinden.
  3. Als je de optie Persoonlijke hotspot niet ziet, dan is het abonnement wat je bij je provider hebt ontoereikend. Neem hiervoor contact op met je provider.

Hotspot instellen op Android

1. Ga naar Instellingen en klik op Verbindingen.
  2. Ga naar Mobiele hotspot en tethering.
  3. Klik op Mobiele hotspot om de gegevens van je hotspot in te zien. Schuif het rondje rechtsboven naar rechts om je hotspot aan te zetten.
  4. Ga naar het apparaat welke je wilt verbinden met jouw hotspot.
  5. Zoek via de beschikbare wifi netwerken naar jouw hotspot netwerk en maak verbinding.