Download en installatie

Systeemeisen voor SnelStart 12, SnelStart Web en SnelStart App

Omschrijving

Als u SnelStart wilt installeren dient u te beschikken over een Windows-computer die aan bepaalde eisen voldoet. In het onderstaande overzicht vindt u de minimale systeemeisen voor SnelStart 12. Ook de systeemeisen van Snelstart Web en van de SnelStart App kunt u hieronder vinden.

Uitleg

Specificaties hardware voor SnelStart 12 Windows installatie

De volgende hardware specificaties zijn vereist als u met SnelStart 12 wilt werken:

Resolutie:
Minimaal benodigd: Algemeen gebruik 1366 x 768 SnelStart Garage 1366 x 1050

Aanbevolen:1920 x 1080 met 100% dpi

Harddisk:
SSD Schijf (optioneel)

Processor / intern geheugen:

• Intel Core series (I3, I5, I7) of een vergelijkbare AMD processor;
  • 4GB

Specificaties software voor SnelStart 12 Windows installatie

Er is een aantal software vereisten om te kunnen werken met SnelStart 12. Deze software wordt tijdens de installatie van SnelStart automatisch op uw computer geïnstalleerd. U hoeft deze dus niet zelf te installeren. Daarnaast is er een aantal optionele software nodig om met bepaalde functionaliteiten van SnelStart te kunnen werken.

Gateway koppelingen

Voor koppelingen met de Gateway naar andere software applicaties dient u de geavanceerde installatie (systeembeheerder of liever zelf updaten) te installeren. Dit omdat de Gateway koppeling niet goed werkt in combinatie met het automatisch updaten.

Besturingssysteem:

Windows 7 Service Pack 1, Windows 8.1 of Windows 10

Door SnelStart mee geïnstalleerd:

• Microsoft SQL Express LocalDB 2014;
  • Microsoft .NET Framework 4.6.2;

Optioneel:

• SQL Server (Express) 2014 (aanbevolen);
  • SQL Server (Express) 2012;
  • Microsoft Office 2007, 2010, 2013, 2016;
  • Windows server 2008 (R2) of 2012 (R2)

SQL Server 2016 (Express) en SQL Server 2017 worden niet ondersteund!

Bekende problemen tussen SnelStart en SQL Server 2016 (Express) en SQL Server 2017 zijn:

1. Back-up terugzetten en/of administratie kopiëren naar Lokaal (localDB);
  2. Back-up terugzetten en/of administratie kopiëren naar SQL Server 2012;
  3. Back-up terugzetten en/of administratie kopiëren naar SQL Server 2014;
  4. Periodeuitwisseling tussen SQL localdb 2012/2014 en SQL localdb 2016;

Uitroepteken_test-8

Andere besturingssystemen

1. Wilt u SnelStart 12 Windows installatie gebruiken op een Apple computer of op een computer met een ander besturingssysteem dan Windows, dan dient u een Windows-omgeving te installeren op de betreffende computer. Hierbij moet worden voldaan aan de bovenstaande eisen.
  2. Op de installatie van een aparte Windows-omgeving bieden wij GEEN ondersteuning op onze klantenservice. Wel werken wij samen met verschillende hostingpartners die deze dienst voor u kunnen verlenen en welke ook ervaring hebben met SnelStart. Meer informatie over deze hostingpartners vindt u op onze website via deze link.
  3. SnelStart Web is wel beschikbaar voor andere besturingssystemen dan Windows. Kijk ook of hier voldoende mogelijkheden zijn voor u. De ontwikkelingen van SnelStart Web gaan heel hard en de mogelijkheden worden in een hoog tempo uitgebreid

Lees hier het stappenplan voor het installeren van Microsoft SQL Express.

Wanneer u software van derden installeert, zoals Microsoft SQL Server, dient u er rekening mee te houden dat de systeemeisen van deze software kunnen afwijken van de systeemeisen van SnelStart. SnelStart levert geen ondersteuning op de installatie en inrichting van SQL Server.

SnelStart Web

Online licentie:
Om gebruik te maken van SnelStart Web dient u te beschikken over een Online licentie van SnelStart (inStap t/m inZicht), een online administratie en een werkende internetverbinding.

Platform onafhankelijk:
SnelStart Web is te benaderen via een webbrowser en kan dus gebruikt worden op zowel Windows-, Apple-, Androidsystemen, enz.

Uitgezonderd:

1. Windows Phone 8 (Internet Explorer Mobile 10) en ouder
  2. Internet Explorer 10 en ouder
  3. Safari 9.1 en ouder
  4. Android 4.4 stock browser en ouder;
  5. IOS(Apple) 10 en ouder
  6. Firefox for Android

SnelStart App

BesturingssysteemVersieDeviceAndroidV6.0 of hogerAlle devices waarop deze Android versie geïnstalleerd isIOS (Apple)iOS 11 of hogeriPhone, iPad, iPod touch

Internetverbinding voor SnelStart 12 Windows installatie

Snelheid

Om een optimaal resultaat te behalen adviseren wij minimaal een internetverbinding met de volgende specificaties:

• Download: 8 mbit/sec (1000 kbit/sec);
  • Upload: 1 mbit/sec (125 kbit/sec);
  • Latency: minder dan 50ms;

Lees meer over de snelheid van uw internetverbinding.

Inloggen:

Om in SnelStart te kunnen inloggen dient u te beschikken over een internetverbinding. Lees hier meer informatie over inloggen.

Online administratie:

Om optimaal te kunnen werken met een Online Administratie dient u te beschikken over een goede, stabiele internetverbinding. Een online administratie kan langzamer werken dan een lokale administratie. Lees hier meer informatie over de online administratie.

Systeembeheerder? Klik hier voor meer informatie.

Uitroepteken_test-8

Let op! De bovenstaande systeemeisen zijn nodig voor het gebruik van SnelStart. Voor andere applicaties kunnen deze anders zijn.

Tips & Tricks

Bij een andere schermresolutie of DPI dan aanbevolen, kan het zijn dat de weergave van uw SnelStart scherm niet optimaal werkt. Dit is afhankelijk van uw systeem.