Een grootboekrekening verwijderen, wijzigen of kopiëren in SnelStart 12

In SnelStart 12 is het vanaf inStap mogelijk om een grootboekrekening te verwijderen en vanaf inKaart is het mogelijk om een grootboekrekeningnummer te wijzigen of te kopiëren.

Als er nooit boekingen op een grootboekrekeningnummer zijn gemaakt dan worden ze volledig uit de administratie verwijderd. Als er wel boekingen op de grootboekrekening staan dan blijft de grootboekrekening bij Verwijderde kaarten tonen staan. Het grootboekrekeningnummer kan dan niet nog een keer worden gebruikt.

Als er een periode uitwisseling open staat is het niet mogelijk om een grootboekrekening toe te voegen, te wijzigen of te verwijderen.
het Dagboek Verkoop (functie 5) en Dagboek Inkoop(functie 5) kunnen niet zomaar worden verwijderd. Als je een ander nummer voor deze dagboeken wilt dan kun je het beste kiezen voor wijzigen van het rekeningnummer.

1. Het verwijderen van een grootboekrekening

1. Ga naar Boekhouden  → Grootboekrekeningen
2. Kies de betreffende grootboekrekening
3. Klik op Verwijderen

2. Terugzetten van een verwijderde grootboekrekening

1. Ga naar Boekhouden → Grootboekrekeningen
2. Rechtsboven staat de optie verwijderde kaarten tonen → Klik in het vierkant →De lijst met verwijderde grootboekrekeningen worden getoond.
3. Om een grootboekrekening terug te zetten selecteer je de grootboekrekening en kies je onderin voor Terugzetten.

3. Het wijzigen of kopiëren van een grootboekrekeningnummer

Dit is mogelijk vanaf het pakket InKaart.
1. Ga naar Boekhouden → Grootboekrekeningen.
2. Selecteer de betreffende grootboekrekening en klik op het pijltje naast het grootboekrekeningnummer. Hier staat de optie kaart kopiëren of wijzig rekeningnummer.