Grootboekrekeningen exporteren naar Excel

Vanaf het pakket inKaart kun je grootboekrekeningen exporteren naar Excel. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

In SnelStart Web kun je alleen met het pakket Accountant grootboekrekeningen exporteren. Klik hier om naar het stappenplan te gaan.

1. Grootboekrekeningen exporteren vanuit het overzicht grootboekrekeningen

Wanneer je de grootboekrekeningen na exporteren weer wilt importeren in SnelStart dan kun je het beste via deze weg de grootboekrekeningen exporteren.
Ga naar het tabblad Boekhouden → Grootboekrekeningen. Klik op het vergrootglas achter een grootboekrekeningnummer om het zoekvenster te openen en klik op Start zoeken. 

SF000002287_afbeelding_004

Een overzicht van je grootboekrekeningen wordt getoond. Klik ergens in dit overzicht op je rechtermuisknop en klik op Kopiëren alle regels. Open vervolgen Excel op je computer en klik in het vakje linksboven (A1). Klik op plakken of Ctrl + V om de gekopieerde grootboekrekeningen te plakken in Excel. 

SF000002287_afbeelding_005

2. Grootboekrekeningen exporteren vanuit Rapportage

Ga naar het tabblad Rapportage → Financieel. Klik op Grootboekrekeningen → Ingevoerde grootboekrekeningen. Selecteer eventueel een vanaf en tot en met grootboeknummer en klik op Exporteer. Er wordt een Excel bestand gemaakt wat je kunt opslaan op je computer.


Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee