Een order maken in SnelStart 12

Vanaf het pakket inBalans kun je een order ( zonder afdruk ) maken. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.


Een order zonder afdruk is een order waarmee nog niks is gebeurd. Ook wel een conceptorder genoemd. Je kan dus elke dag de order aanpassen totdat de order klaar is om omgezet te worden tot bijvoorbeeld een offerte, pakbon, werkbon, bevestiging, afhaalbon of factuur. 

In SnelStart Web is het ook mogelijk om een order tussentijds op te slaan en deze later te factureren. Klik hier om naar het stappenplan voor SnelStart Web te gaan (zie hoofstuk 1, stap 6).

1. Een order maken

Ga naar Facturen → Verkopen en vul links bovenin het klantnummer in.
Kies het juiste verkoopsjabloon en vul de velden in bij de tabel Algemeen.
Klik in het veld Orderregels om een orderregel toe te voegen. Hierin kun je het artikel zetten en de andere informatie die in deze regel van toepassing is. Klik daarna bovenin op de knop Opslaan. Het is daarna altijd weer mogelijk om de order te selecteren en verder aan te passen. 

2. Een order blokkeren

Een order kan ook worden geblokkeerd. Zolang een order is geblokkeerd dan kan er geen factuur van worden gemaakt. 

Een order blokkeren
Maak een nieuwe order aan of kies een bestaande order.
Klik bovenin op de knop Blokkade, de order is nu geblokkeerd. Je kunt de order vervolgens weer opslaan. De blokkade kan worden opgeheven door weer naar de order te gaan en weer op de knop Blokkade te klikken. 

Standaard alle orders blokkeren
Het is mogelijk om deze instelling standaard te maken zodat elke nieuw aangemaakte order standaard is geblokkeerd. Dit kan per verkoopsjabloon worden ingesteld.
Alleen de orders met een opmaak uit dat sjabloon worden dan standaard geblokkeerd.
Ga naar Facturen → Verkoopsjablonen. Zet in het veld Algemeen een vinkje bij Nieuwe orders blokkeren. 

3. Een order omzetten tot factuur

Een order kan uiteindelijk worden omgezet tot factuur. Dit doe je in het tabblad Verkopen. Selecteer de order en klik bovenin op de knop Factuur.
Vanaf het pakket inZicht is het ook mogelijk om meerdere orders in één keer om te zetten tot factuur. Klik hier voor meer informatie.Meer weten over dit onderwerp?
Klik hier om terug te gaan naar alles over verkopen, of lees hier de veelgestelde vragen. 

 

Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee