Afstandsverkopen en drempelbedragen

In dit artikel vind je meer informatie over afstandsverkopen en drempelbedragen.

Als je regelmatig goederen levert aan buitenlandse particuliere klanten, ondernemers die geen btw-aangifte doen of rechtspersonen die geen ondernemer zijn dan heb je te maken met afstandsverkopen. Voor afstandsverkopen is per land een bepaald drempelbedrag ingesteld. Blijf je qua omzet onder het drempelbedrag dan draag je btw over de omzet af aan de Belastingdienst in Nederland.

Kom je boven het drempelbedrag dan moet je btw over de omzet boven het drempelbedrag afdragen in het land waarin je klant is gevestigd is. Daarnaast moet je dan in het volgende jaar btw afdragen over het volledige omzetbedrag in het land waarin je klant is gevestigd.

Afstandsverkopen en de btw in SnelStart

SnelStart is niet ingericht voor het automatisch verwerken van de afstandsverkopenregeling. Met enige aanpassingen in de juiste inrichting van je administratie is het wel mogelijk deze regeling in je administratie te verwerken. Meer informatie over de inrichting en verwerking vind je op de website van onze partner iConsult.Meer weten over dit onderwerp?
Klik hier voor meer informatie over de btw-aangifte in SnelStart 12.