Briefpapier in factuuropmaak zetten

Omschrijving

Als u factureert met SnelStart, dan kunt u de opmaak van uw factuur aanpassen. Het is mogelijk uw briefpapier als achtergrond te gebruiken, zodat facturen die u per e-mail verstuurd er hetzelfde uitzien als de papieren exemplaren.

Uitroepteken

Belangrijk!

1. Afbeeldingsformaat: 21,0 x 29,7 cm;
  2. Afbeeldingsresolutie: 96 dpi;
  3. Maximale bestandsgrootte: 500kb
  4. Bestandstype voor vectorafbeeldingen: PNG-formaat;
  5. Bestandstype voor full color afbeeldingen: JPG-formaat;
  6. Het is niet mogelijk om een PDF-bestand als achtergrond te gebruiken. In dat geval kunt het om laten zetten in een JPG-bestand. Dit kan bijvoorbeeld op de website www.pdf2jpg.net;

Uitleg

Briefpapier in factuuropmaak plaatsen

1. Ga naar het tabblad Facturen en klik op Verkoopsjablonen;

2. Kies in de lijst aan de linkerkant het sjabloon dat u wilt aanpassen;

3. Selecteer in het kader 'Opmaak' welke opmaak u wilt aanpassen. Bijv. Verkoopfactuur;

4. Klik op de knop 'Opmaak wijzigen';

5. Klik in het opmaakvenster op de knop Plaatje/Logo in de gereedschapskist;

6. Houd de knop ingedrukt en sleep hem naar het gestippelde gebied in de factuuropmaak;

SF000002198_afbeelding_001

7. Laat de muis los en kies in het navigatievenster de juiste afbeelding;

8. Klik op de kop 'Openen' om de afbeelding in de opmaak te plaatsen;

9. Klik met de rechter muisknop op de afbeelding;

10. Kies in het menu voor de optie 'Eigenschappen';

11. Vul in het veld Breedte het getal 21,0 in en bij Hoogte 29,7 klik op 'OK';

SF000002198_afbeelding_002

12. Klik nogmaals met de rechter muisknop op de afbeelding;

13. Kies voor de optie 'Niveau'

14. Selecteer de optie 'Naar achtergrond';

15. Pas eventueel andere zaken aan en sla de opmaak op met de blauwe diskette links bovenin het venster;

Tips & Tricks

U kunt ervoor kiezen of u een afbeelding wel of niet wilt laten afdrukken of op de PDF-factuur wilt laten weergeven.

Gerelateerde onderwerpen

Afbeelding wel of niet afdrukken

Uitroepteken

Het aanpassen van factuuropmaken valt buiten de ondersteuning van onze klantenservice. Wilt u extra hulp? Klik hier voor een overzicht van SnelStart dealers die u kunnen ondersteunen bij het ontwerpen van uw verkoopdocumenten.