De factuuropmaak kopiëren in SnelStart 12

Vanaf het pakket inStap kun je de factuuropmaak kopiëren in SnelStart 12. In dit artikel leggen we uit hoe dit werkt.

1. De factuuropmaak kopiëren vanuit andere administratie

Heb je in een administratie een factuuropmaak staan en wil je deze opmaak ook in een andere administratie, dan kun je deze kopiëren. Dit doe je in de administratie waarin de opmaak moet komen te staan. Open deze administratie en ga naar het tabblad Facturen → Verkoopsjablonen. Selecteer links in het overzicht het sjabloon waar de opmaak in moet komen te staan. Kies in de tabel Opmaak, aan de rechterkant, de regel Verkoopfactuur en klik op Opmaak kopiëren. Kies vervolgens voor Andere:

SF000001103_afbeelding_003

Je ziet nu een overzicht van je andere administratie(s). Selecteer de administratie waaruit je de opmaak wilt kopiëren. Selecteer de opmaak die je wilt kopiëren en klik op Opmaak kopiëren. De opmaak vanuit die administratie wordt nu gekopieerd naar deze administratie.

Let op:
Je kunt een opmaak alleen kopiëren van online administratie naar online administratie, of van lokale administratie naar lokale administratie. En niet van lokale administratie naar online administratie.

2. De factuuropmaak kopiëren vanuit huidige administratie

Je kunt er ook voor kiezen om de factuuropmaak te kopiëren vanuit de huidige administratie.
Stel: je wilt in één administratie meerdere verkoopsjablonen kunnen gebruiken waarvan de factuuropmaak grotendeels hetzelfde moet zijn, dan kun je deze optie kiezen.

Je kunt via de knop Nieuw een nieuw verkoopsjabloon aanmaken en de factuuropmaak van de ene naar het andere verkoopsjabloon kopiëren in de huidige administratie.
Dit kun je dan doen door te gaan naar het Tabblad Verkopen → Verkoopsjablonen. Selecteer links in het overzicht het sjabloon waar de opmaak in moet komen te staan. Kies in de tabel Opmaak, aan de rechterkant, de regel Verkoopfactuur en klik op Opmaak kopiëren. Kies vervolgens voor Huidige.

Huidige juiste 7-7_b

Je ziet nu een overzicht van de factuuropmaken die in je huidige administratie aanwezig zijn. Selecteer de opmaak die je wilt Kopiëren en klik op Opmaak kopiëren. De opmaak wordt nu gekopieerd. Klik op Opslaan.