PNG-bestand als logo op factuur in SnelStart 12

In dit artikel vind je meer informatie over het plaatsen van een PNG bestand als logo op het verkoopsjabloon.

Als je factureert met SnelStart, dan kun je een eigen logo of afbeelding op je factuur plaatsen. In SnelStart 12 kun je PNG-afbeeldingsbestanden gebruiken. Dit bestandsformaat is de voorkeur boven overige gangbare formaten als JPG, GIF. Heb je een logo in een van deze formaten, dan is het aan te bevelen deze eerst om te zetten in PNG-formaat en pas daarna aan de factuuropmaak toe te voegen. Als je niet beschikt over een DTP-programma om afbeeldingen mee te bewerken, dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van het gratis programma Paint.net.

1. Afbeelding omzetten in PNG-formaat

1. Open Paint op je computer, of gebruik een ander DTP-programma als je die al hebt
  2. Open je logo of afbeelding in je DTP-programma
  3. Ga naar het menu Bestand en kies voor de optie Opslaan als
  4. Selecteer het bestandstype PNG
  5. Selecteer de juiste locatie
  6. Kies voor Opslaan
SF000002146_afbeelding_001

Nadat je je afbeelding hebt omgezet in het PNG-formaat, dien je het logo of de afbeelding die je nu op je factuur hebt staan te vervangen door het bestand dat je zojuist gemaakt hebt. Dit gebeurt in SnelStart in het onderhoudsvenster voor de lay-out.

2. PNG-bestand op factuur plaatsen

1. Open je administratie
  2. Ga naar Facturen → Verkoopsjablonen
  3. Kies het juiste verkoopsjabloon
  4. Klik in de opmaaktabel aan de rechterkant van het scherm op de eerste regel Verkoopfactuur
  5. Klik vervolgens op Opmaak wijzigen
  6. Klik in de factuuropmaak met de rechter muisknop op het logo/de afbeelding
  7. Selecteer in het menu dat verschijnt de optie Plaatje laden
  8. Zoek naar de map waar je eerder het PNG-bestand hebt opgeslagen op je computer
  9. Kies het juiste bestand en klik op Openen
  10. Pas indien nodig de grootte en de plaats van de afbeelding aan
  11. Sla de factuuropmaak op met de knop met de blauwe diskette links bovenin
  12. Sluit de factuuropmaak d.m.v. het kruisje rechtsboven
  13. Kies tot slot voor Opslaan