1. Inkopen
  2. inControle (inkopen en backorder)

Een inkooporder maken in SnelStart 12

In SnelStart 12 kun je vanaf inControle een inkooporder aanmaken. Dit is de eerste stap die je maakt om artikelen te bestellen bij je leverancier. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

1. Een Inkooporder maken

Ga naar het tabblad Facturen → Inkopen. Vul in het veld leveranciers het leveranciersnummer in. Dubbelklik op het gewenste Inkoopsjabloon. Vul in de orderregel(s) de artikelen in. Vul in het veld Algemeen de gegevens in die van toepassing zijn en klik op Opslaan. Een inkooporder kan vervolgens worden omgezet tot bestelling. Klik hier om te gaan naar het stappenplan over het maken van een bestelling en het boeken van het ontvangst van de goederen of klik hier om te gaan naar het stappenplan werken met inControle.

• Bovenstaande stappen kun je ook doorlopen als je een inkooporder tijdelijk wilt opslaan. Op een later tijdstip kun je dan nog gegevens wijzigen, toevoegen of verwijderen.
  • Bij het omzetten van een inkooporder naar een inkoopfactuur wordt de btw pas berekend voor de btw-aangifte.

2. De inkooporder verwijderen

Zolang de inkooporder alleen nog een order is en er is nog geen factuur van gemaakt dan kan de order worden verwijderd. Selecteer de order en klik op de knop Verwijderen.