Ik heb een boek- of notapakket en wil overstappen naar een in-Pakket. Hoe doe ik dat?

In dit artikel geven we je informatie over onze in-Pakketten. En helpen we je met de overstap naar één van deze pakketten.

Tegenwoordig bieden wij verschillende pakketten aan. Dit worden ook wel onze in-Pakketten genoemd. Met deze pakketten kun je online (in de cloud) met SnelStart werken.

De wereld om ons heen verandert, steeds sneller. Moderne oplossingen maken het online (samen)werken efficiënter en effectiever; online werken wordt de standaard.
Denk maar aan de privésituatie waarbij het de normaalste zaak van de wereld is om bankzaken met je smartphone te regelen.​ Als je werkt met één van onze online pakketten zal er nu, en in de toekomst meer mogelijk gaan worden.

1. Welke in-Pakketten hebben we?

Hieronder zie je de verschillende in-Pakketten die wij hebben. Deze kun je ook terugvinden op onze website. Door hieronder op de naam te klikken lees je meer over dat pakket.

inStap

inKaart

inBalans

inZicht

inControle

inHandel

Klik hier voor een overzicht van de verschillende functionaliteiten in onze in-Pakketten.

Welk pakket komt het meest overeen met het boek- of notapakket dat ik nu heb?

Hieronder geven wij per pakket aan, naar welk pakket je kunt overstappen om dezelfde functionaliteiten te blijven gebruiken. Het kan dat je bepaalde functionaliteiten niet gebruikt, of juist wel wilt gebruiken en daarom naar een ander in-Pakket wilt overstappen. Controleer de pakketten zoals deze hierboven staan en lees welke functionaliteiten daarin zitten om zo de juist keuze te maken.

De boek-pakketten

Boek 1 of Boek 2 - Het pakket inKaart. Vanaf dit pakket kun je o.a. de btw-aangifte vanuit SnelStart versturen.

Boek 3 - Het pakket inBalans. Vanaf dit pakket kun je o.a. met herinneringen en aanmaningen blijven werken.

Boek 4 - Het pakket inZicht. Vanaf dit pakket kun je o.a. met kostenplaatsen blijven werken.

De nota-pakketten

Nota 1 - Het pakket inStap. Met dit pakket kun je eenvoudig facturen maken.

Nota 2 - Het pakket inKaart. Vanaf dit pakket kunnen o.a. extra hoofd- of regelvelden op de factuur worden geplaatst.

Nota 3 - Het pakket inBalans. Vanaf dit pakket kun je o.a. een order tijdelijk opslaan en daar later weer mee verder gaan.

Nota 4,5 en 6 - Het pakket inZicht. Vanaf dit pakket kunnen o.a. pakbonnen, bevestigingen en werkbonnen worden gemaakt.

De aanvulling pakketten

SnelStart plus - InBalans. Vanaf inBalans kun je o.a. de extra velden aanmaken.

SnelStart Contant - de module kassa

SnelStart prijsmaker - inBalans

SnelStart abonnement - inBalans

SnelStart inkoop - inControle

SnelStart backorder - inControle

2. Hoe kan ik overstappen?

Wil je overstappen naar één van de in-Pakketten? Dan kun je dat eenvoudig zelf doen vanuit Mijn SnelStart.

Ga naar onze website, www.snelstart.nl, en klik rechts bovenin op Inloggen. Je wordt ingelogd in SnelStart Web. Klik rechtsboven op je naam en ga naar Mijn SnelStart. Hier zie je verschillende tegels staan. Bij de tegel Abonnement kun je je huidige abonnement aanpassen naar een in-Pakket.

Belangrijk om te weten

• Je administratie blijft zoals hij is. Je hoeft daar op dit moment nog niks aan te veranderen. Als je overstapt naar een in-Pakket waar dezelfde functionaliteiten zitten dan blijft alles in je administratie bestaan en kun je daar mee verder werken.
  • Als je overstapt naar een in-Pakket blijft je abonnementsduur hetzelfde zoals het was. Dus stel je had een jaarabonnement dan krijg je nu weer een jaarabonnement. Wil je liever een maandabonnement? Stuur dan na je overstap een mail naar administratie@snelstart.nl. Vermeld daarin je relatienummer en mailadres en geef aan dat je net bent overgestapt naar een in-Pakket en dat je nu graag een maandabonnement wilt hebben.
  • Na het overstappen moet je in SnelStart 12 een keer uitloggen en daarna weer opnieuw inloggen.
  • Als je bent overgestapt kun je je administratie ook online zetten. In dit stappenplan lees je hoe je dat kunt doen.
    Let op: als je nog een periode-uitwisseling hebt lopen met je accountant/boekhouder dan dien je deze eerst te importeren in je administratie voordat je je administratie online kunt zetten. Neem hiervoor contact op met je accountant/boekhouder.
  • Als je administratie online staat kun je in SnelStart 12 blijven werken zoals je gewend bent, maar je kunt dan ook in SnelStart Web of in de SnelStart app werken. Je werkt dan in dezelfde administratie alleen in een andere omgeving. Vanuit SnelStart 12 kun je ook naar de online omgeving gaan.
    Ga naar het tabblad Snel Starten → Dashboard.
    Of je kunt via onze website naar SnelStart Web gaan. Ga naar onze website, www.snelstart.nl, en klik bovenin op Inloggen. Je wordt ingelogd in SnelStart Web.
  • In SnelStart Web zitten nog niet alle functionaliteiten zoals deze in SnelStart 12 wel zitten. In dit artikel lees je welke functionaliteiten al in SnelStart Web beschikbaar zijn.
  • Werkte je met extra gebruikers? Dan moet je deze na de overstap opnieuw aanmaken in SnelStart 12.
    Let op: Hier zijn kosten aan verbonden. In dit artikel lees je alles over extra gebruikers.
  • Als je bent overgestapt naar een in-Pakket kun je niet meer terug naar je oude boek- of notapakket.

3. Wat zijn de voordelen van online werken?

• Je administratie is veilig opgeslagen bij brand, diefstal of een computercrash.
  • Je kunt gebruik maken van de mailbox. Hiermee kun je documenten, zoals inkoopfacturen, direct per e-mail naar je administratie versturen.
  • Je werkt gemakkelijk samen met je boekhouder.
  • Je hebt niet langer te maken met een periode-uitwisseling. Je kunt samen met je accountant tegelijkertijd in de administratie werken.
  • Je kunt de administratie vanaf verschillende locaties openen.
  • Sommige koppelingen kun je alleen gebruiken in combinatie met een online administratie. Zo kun je nog meer automatiseren en bespaar je tijd en fouten.
  • Via het financieel dashboard in Web of in de handige app kun je altijd en overal zien hoe je bedrijf presteert.