Een administratie kopiëren in SnelStart 12

In SnelStart 12 kun je je administratie kopiëren naar een nieuwe online administratie, maar ook naar een nieuwe lokale administratie of naar een nieuwe netwerkadministratie.

Een administratie kopiëren

In dit voorbeeld gebruiken we de online administratie om te kopiëren.
Maar je kunt bijvoorbeeld ook je lokale administratie of netwerkadministratie kopiëren, in dat geval kies je één van deze beide opties, bij het selecteren van de administratie.

Online administratie kopiëren naar nieuwe online administratie
Ga naar het tabblad Administratie -> Administraties → selecteer de online administratie dit je wilt kopiëren en klik op de knop Kopiëren. Klik op Volgende en selecteer de optie Online administratie. Klik vervolgens op Volgende, pas indien nodig de administratienaam aan en klik op Volgende. Tot slot klik je op Voltooien.

Online administratie kopiëren naar nieuwe lokale administratie
Ga naar tabblad Administratie → Administraties → selecteer de online administratie die je wilt kopiëren en klik op de knop Kopiëren. Klik op Volgende en selecteer de optie Lokale administratie. Klik op Volgende en klik op Bladeren om de locatie aan te geven waarin je de lokale administratie wilt opslaan. Pas indien nodig de naam van je administratie aan en klik op Volgende. Tot slot klik je op Voltooien.

Online administratie kopiëren naar een nieuwe netwerkadministratie

Ga naar het tabblad Administratie →  Administraties → selecteer de online administratie die je wilt kopiëren en klik op de knop Kopiëren. Klik op Volgende → selecteer de optie Netwerkadministratie en kies daarna in de keuzelijst de juiste SQL-servernaam. Kies de gewenste inlogwijze en klik op Volgende. De gebruiker moet vooraf zijn aangemaakt op de server. Kies je voor Windows-authenticatie, dan maak je contact via je Windows inloggegevens. Kies je voor SQL-authenticatie, vul dan gebruikersnaam en wachtwoord in voor je server. Vul in het veld Administratienaam de naam van je administratie, controleer daarna de instellingen en klik op Volgende. Tot slot klik je op Voltooien.

In SnelStart Web is het niet mogelijk om een administratie te kopiëren.

• De hoofdgebruiker kan de administratie altijd kopiëren.
  • Een extra gebruiker onder het account met de rol Beheerder kan dit ook altijd.
  • Een extra gebruiker met de rol Standaard dient hiervoor aparte rechten te krijgen.
  • Een accountant die rechten heeft gekregen in je administratie kan de administratie niet kopiëren, maar zij kunnen wel een back-up maken.
  • Als je de online administratie hebt gekopieerd naar een nieuwe administratie en je gaat de online administratie niet meer gebruiken dan kun je deze het beste verwijderen. Pas als de online administratie is verwijderd, dan worden er ook geen kosten meer in rekening gebracht. Hoe je een administratie kunt verwijderen vind je hier.