Een administratie kopiëren naar lokaal in SnelStart 12

In SnelStart 12 kun je je (online) administratie kopiëren naar lokaal. Je kunt ook een lokale- of netwerkadministratie kopiëren naar lokaal. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

Een administratie kopiëren

Ga naar tabblad Administratie → Administraties, selecteer de (online) administratie die je wilt kopiëren en klik op de knop Kopiëren. Klik vervolgens op Volgende en selecteer lokale administratie. Kies daarna voor Volgende en klik op Bladeren om de locatie aan te geven waarin je de lokale administratie wilt opslaan. Vul vervolgens de naam van je administratie in en klik op Volgende. Daarna kun je kiezen voor Voltooien.

Let op: De hoofdgebruiker kan de administratie altijd kopiëren. Een extra gebruiker onder het account met de rol Beheerder kan dit ook altijd. Een extra gebruiker met de rol Standaard dient hiervoor apart rechten te krijgen in het tabblad Gebruikers.
Een accountant of boekhouder die rechten heeft gekregen in de online administratie kan de administratie niet kopiëren, zij kunnen wel een back up maken.

In SnelStart Web is het niet mogelijk om een online administratie te kopiëren naar een lokale map op je computer.

Als de online administratie is gekopieerd naar lokaal en ga je de online administratie niet meer gebruiken? Dan moet je tot slot nog de online administratie verwijderen. Dit is nodig omdat er dan ook geen kosten meer in rekening worden gebracht voor de online administratie. Hoe je een online administratie kunt verwijderen vind je hier.