Melding: Fase 6e bij openen van een administratie

In sommige gevallen kan het voorkomen dat je bij het openen van een administratie de volgende foutmelding krijgt: ‘Fase 6e.’

In onderstaande stappenplan geven we mogelijke oplossing voor dit probleem. Het is belangrijk dat er bij het uitvoeren van de oplossingen wordt ingelogd met het hoofdmailadres van het account.

1. Oplossing voor een lokale en/of netwerkadministratie

De administratie moet worden vrijgegeven en daarna moet de eigenaar weer opnieuw worden ingesteld. Selecteer de administratie (niet openen) en klik op de knop Vrijgeven. Open na het vrijgeven de administratie weer. Tijdens het openen wordt er gevraagd of je eigenaar wilt worden. Stel in dat je weer eigenaar wilt worden.

2. Oplossing voor een online administratie

De administratie moet worden vrijgegeven en daarna moet de eigenaar weer opnieuw worden toegekend. Het vrijgeven is alleen mogelijk bij een administratie die lokaal staat. De administratie moet dus eerst worden gekopieerd naar lokaal.

Selecteer de online administratie en kies voor Kopiëren. Kopieer de administratie naar lokaal, selecteer de lokale administratie (niet openen) en klik op de knop Vrijgeven. Open de administratie en stel jezelf opnieuw in als eigenaar.

De administratie is nu gekopieerd naar lokaal en het zou nu weer mogelijk moeten zijn om de lokale administratie te openen. In je lijst staat de online administratie nu ook nog steeds. Deze kan eventueel worden verwijderd en de lokale administratie kan dan weer opnieuw online worden gezet. Controleer voor het verwijderen wel goed of de lokale administratie echt geopend kan worden.

Nadat je de lokale administratie weer online hebt gezet moeten bepaalde rechten weer opnieuw worden ingesteld. Denk hierbij aan het geven van rechten aan de accountant.

Ook de bankkoppeling met de ING of Triodos moet weer opnieuw worden aangevraagd.

Had je een bankkoppeling met de ABN Amro of Knab dan moet je alleen opnieuw instellen dat de koppeling gekoppeld wordt aan de online administratie. Lees hier hoe dat moet.