Accountant rechten geven tot online administratie in versie 12

Je kunt vanaf het pakket inStap je accountant rechten geven in de online administratie.

Wanneer je accountant ook klant is bij SnelStart dan is het mogelijk om de accountant/boekhouder kosteloos rechten te geven. Hierdoor ziet de accountant/boekhouder jouw online administratie ook in zijn/haar lijst.

Let op: voer deze stappen uit in de online administratie. Wanneer je dit in een lokale administratie doet en deze later online zet dan springt het vinkje "toegang blokkeren" aan. De accountant ziet de administratie dan niet in zijn/haar lijst. De accountant/boekhouder dient daarnaast te beschikken over het pakket Accountant.

Je accountant rechten geven

1. Open SnelStart en log in als gebruiker met beheerdersrechten;
  2. Open de online administratie waarin je de accountant/boekhouder toegang wilt geven;
  3. Ga naar het tabblad Administratie en klik op de knop Rechten;
  4. Klik onder in het venster op de knop 'Nieuw' om een nieuwe gebruiker toegang en rechten te geven (let op dat er geen vinkje staat in het veld Toegang blokkeren).
  5. Selecteer in het veld 'Type' de keuzeoptie 'Accountants- en administratiekantoren';
  6. Selecteer in het veld 'Plaats' de plaats waar het kantoor gevestigd is;
  7. Selecteer in het veld 'Kantoor' de naam van het kantoor*;
  8. Klik op de knop 'Opslaan' onderin het venster om de instellingen op te slaan;
  9. De accountant krijgt hiervan een mail en ziet jouw online administratie direct in zijn/haar lijst.

Klik hier voor accountant toegang geven in SnelStart Web.
    Klik hier om terug te gaan naar starten met online samenwerken.