1. Boekhouden
  2. Grootboekrekeningen

Een grootboekrekening koppelen aan een artikelomzetgroep in SnelStart 12

In SnelStart 12 kun je vanaf inStap een grootboekrekening koppelen aan een artikelomzetgroep. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

Een grootboekrekening bepaalt hoe een boeking wordt geboekt. Door middel van een functie die gekoppeld is aan de grootboekrekening wordt er bepaalt of het om een inkomsten, uitgaven, dagboek of bijvoorbeeld een btw rekening gaat. Bij het aanmaken van een grootboekrekening koppel je de functie aan de grootboekrekening. 

Een artikelomzetgroep is overkoepelend over de grootboekrekeningen. Een artikel wordt gekoppeld aan een artikelomzetgroep en de omzetgroep bepaalt op welke grootboekrekening het artikel wordt geboekt. Dit komt doordat de grootboekrekening is gekoppeld aan de artikelomzetgroep. 

De grootboekrekening koppelen aan de artikelomzetgroep

Ga naar het tabblad Artikelen → Omzetgroepen en selecteer de artikelomzetgroep aan de linkerkant. Ga naar het tabblad Algemeen (onder Omschrijving) en vul bij Omzet Nederland, Omzet Buitenland of Inkoop de juiste grootboekrekeningen in. Klik daarna op Opslaan.Meer weten over dit onderwerp?
 Aanmaken van een artikelomzetgroep