De bankkoppelingen in SnelStart

Met verschillende banken kun je een bankkoppeling aanvragen. In dit artikel lees je hierover meer informatie.

Met een bankkoppeling worden de bij- en afschrijvingen van je bankrekeningnummer automatisch in je administratie gezet. Dit scheelt tijd, want hierdoor hoef je de afschriften niet handmatig te downloaden bij je bank. 

De bankkoppeling is beschikbaar met de volgende banken:
De ABN Amro, De Rabobank, De ING bank, De Knab bank, Triodos bank, en De Regiobank.

Bij de Rabobank, ING, Triodos en de Regiobank kan de koppeling worden aangevraagd vanaf het pakket inOrde, maar bij dit pakket en het pakket inStap moet een accountant rechten hebben in je administratie. Alleen de accountant kan namelijk de bankboekingen verwerken.
Bij de overige banken kan de koppeling vanaf inKaart worden aangevraagd.  

Hieronder leggen we per bank uit vanaf welk pakket de bankkoppeling kan worden aangevraagd en hoe dit werkt.

De bankkoppeling is niet beschikbaar met de volgende banken:
Er kan helaas geen bankkoppeling worden gemaakt met de overige banken. Je kunt de bankafschriften dan wel handmatig inlezen. Lees hier meer informatie. 

1. De beschikbare bankkoppelingen

De ABN Amro bank
Deze koppeling kan worden aangevraagd vanaf het pakket inKaart, alleen voor online administraties. Lees hier hoe dit werkt.

Je kunt geen koppeling met je (zakelijke) spaarrekening maken.

De Knab bank
Deze koppeling kan worden aangevraagd vanaf het pakket inKaart, alleen online administraties. Lees hier hoe dit werkt.

Je kunt geen koppeling maken met je (zakelijke) spaarrekening.

De Rabobank 
Deze koppeling kan worden aangevraagd vanaf het pakket inOrde.
Let op: Als je het pakket inOrde of inStap hebt dan moet een accountant rechten hebben in je administratie. Alleen de accountant kan namelijk de boeking verwerken.

Als je als accountant eigenaar bent van een administratie van je klant dan kan je niet de koppeling voor je klant aanvragen. De klant moet echt zelf eigenaar van de administratie zijn.
In het stappenplan over het aanvragen van deze koppeling lees je meer informatie hierover.  

De bankkoppeling kan alleen i.c.m. een online administratie worden aangevraagd.

Je kunt geen koppeling met je (zakelijke) spaarrekening maken. 

Lees hier hoe de bankkoppeling kan worden aangevraagd.

De ING bank
Deze koppeling kan worden aangevraagd vanaf het pakket inOrde, alleen in online administraties

Let op:
als je het pakket inOrde of inStap hebt dan moet een accountant rechten hebben in je administratie. De accountant moet namelijk het bankrekeningnummer in je administratie zetten, en de boekingen verwerken.

Lees hier hoe de bankkoppeling kan worden aangevraagd.

Je kunt geen koppeling met je zakelijke spaarrekening maken.

Deze koppeling kan niet worden aangevraagd met de module boek 2 of hoger (dit is alleen van toepassing voor lokale administraties in SnelStart 12).

De Triodos bank
Deze koppeling kan worden aangevraagd vanaf het pakket inOrde.
Let op: als je het pakket inOrde of inStap hebt dan moet een accountant rechten hebben in je administratie. De accountant moet namelijk het bankrekeningnummer in je administratie zetten, en de boekingen verwerken.

Deze koppeling kan niet worden aangevraagd met de module boek 2 of hoger (dit is alleen van toepassing voor lokale administraties in SnelStart 12). 

De RegioBank
Deze koppeling kan worden aangevraagd vanaf het pakket inOrde, alleen in online administraties.

Let op: met het pakket inOrde of inStap kun je de boekingen niet verwerken. Om met deze pakketten goed gebruik te kunnen maken van de koppeling moet je een accountant rechten hebben gegeven in je administratie. Je accountant kan de boekingen namelijk wel verwerken. Lees
hier hoe de bankkoppeling kan worden aangevraagd.

Als je als accountant eigenaar bent van een administratie van je klant dan kan je niet de koppeling voor je klant aanvragen. De klant moet echt zelf eigenaar van de administratie zijn. In het stappenplan over het aanvragen van deze koppeling lees je meer informatie hierover.

Deze koppeling kan niet worden aangevraagd met de module boek 2 of hoger (dit is alleen van toepassing voor lokale administraties in SnelStart 12).

Let op:

Zodra de bankkoppeling actief komt, zal deze automatisch gaan inlezen. De bankkoppeling leest niet met terugwerkende kracht in.
Voorbeeld: de koppeling is vanaf 1 november 2023 actief dan zal de koppeling vanaf deze dag gaan inlezen. Alles wat voor 1 november valt, wordt niet ingelezen. Deze bankafschriften kun je handmatig inlezen. Dit geldt voor alle bankkoppelingen.

2. Instellen wanneer de mutaties binnenkomen

Instellen voor de ING, Triodos, Rabobank, Regiobank, ASN, SNS
Als je een bankkoppeling hebt aangevraagd met de bovenstaande banken, dan worden de mutaties automatisch in de nacht in de administratie gezet. Dus ongeacht of jij, een extra gebruiker, of de accountant de administratie opent, de mutaties staan er dan in. Deze koppelingen gaan namelijk via de API (online). Dat wil zeggen dat de koppeling direct is gemaakt met de betreffende online administratie.

 

Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee