Downloaden en installeren van SnelStart

In dit stappenplan vind je meer informatie over het downloaden en installeren van SnelStart 12 of SnelStart 11.

1. Algemene informatie

Voordat je gaat installeren is het belangrijk dat je controleert welk systeem je hebt. Hieronder vind je op welke Windowssystemen je de SnelStart versies kunt installeren. Onze nieuwste versie is SnelStart 12, wij adviseren altijd om deze versie te installeren. Op SnelStart 11 of ouder bieden wij geen ondersteuning meer en deze versies worden niet meer geüpdatet.

Staat je administratie lokaal? Lees dan dit stappenplan door.

windows
  • V = Functioneert op dit besturingssysteem
  • O = Installatie NIET aanbevolen. Geen ondersteuning bij installatie mogelijk.

SnelStart 12 is alleen beschikbaar in het Nederlands, niet in andere talen.

2. SnelStart 12 installeren met automatische updates

Vanaf onze website kun je SnelStart 12 downloaden.

Wij adviseren de versie met automatische updates te kiezen. Dit is de eenvoudige installatie. Deze herken je aan de button "download nu SnelStart 12. XX".
Door de automatische update hoef je niet langer handmatig te updaten. Als je SnelStart opstart controleren we automatisch of je kunt updaten. Je krijgt hiervan een melding en de update wordt automatisch gestart. Als je SnelStart daarna afsluit en opnieuw opstart werk je in de nieuwe versie.

SF000002205_afbeelding_003

Het programma wordt bij de automatische update versie, geïnstalleerd in het gebruikersprofiel C:\Users\gebruikersnaam\AppData\Local\SnelStart\app-12.xx. Bij de installatie kan niet gekozen worden voor een andere map.

Klik hier om naar de pagina te gaan waar je SnelStart kunt downloaden.

3. SnelStart 12 installeren zonder automatische updates (geavanceerde versie)

Het kan zijn dat in jouw geval een situatie niet gewenst of mogelijk is. Denk hierbij aan:

Beheerde netwerksituaties: waarbij de systeembeheerder het volledige installatieproces zelf in de hand wil houden en controleren.

Gebruikers met SnelStart Integratie (gateway): hiermee voorkom je dat automatisch nieuwe wijzigingen worden doorgevoerd, terwijl de softwareleverancier van je koppeling deze nog niet heeft aangepast.

In dat geval kun je kiezen voor de geavanceerde versie. Bij deze installatie wordt er geen automatische update uitgevoerd en moet elke update handmatig worden geïnstalleerd.

Klik hier om naar de pagina te gaan waar je SnelStart kunt downloaden.

Stap 1: Het installatiebestand downloaden
Op onze website kun je via de knop Downloaden, kiezen voor de optie "Systeembeheerder of liever zelf updaten? Download nu SnelStart 12.XX (geavanceerde installatie). Het installatiebestand wordt standaard in de map Program files opgeslagen. Bij het downloaden kun je zelf eventueel een andere locatie kiezen waar je het installatiebestand wilt opslaan.

Stap 2: Installeren
Nadat je het bestand hebt opgeslagen, open je
het bestand dat je hebt gedownload en volg de installatiewizard om het programma te installeren.

Klik hier om naar de pagina te gaan waar je SnelStart kunt downloaden.

4. SnelStart 12 installeren op een Apple of ander type besturingssysteem

Als Apple gebruiker kun je als je administratie online staat, gebruik maken van SnelStart Web.
Helaas kun je SnelStart 12 niet installeren op een Apple computer omdat het programma Windows afhankelijk is.

Wil je toch het programma SnelStart 12 gebruiken, dan kun je SnelStart 12 Plus installeren.
SnelStart 12 Plus is een online omgeving waarin SnelStart 12 is
geïnstalleerd.
Via deze link vind je alle informatie over SnelStart 12 Plus.

5. Een oudere versie van SnelStart installeren

Let op:

De oudere versies ( zoals SnelStart 11 of ouder) worden niet meer ondersteund. Toch kan er een reden zijn waardoor je nog een oudere versie wilt installeren.

Stap 1: Het installatiebestand downloaden
De oude versie kun je installeren op onze website via de knoppen Klantenservice → Mijn SnelStart. Wanneer je bent ingelogd, vind je linksonder de knop Download. Als je hierop klikt en kiest voor de optie Oude versies, dan verschijnt een uitklap menu en kun je de gewenste versie selecteren en downloaden. Wij adviseren eerst het downloadbestand op te slaan en vervolgens te openen en te installeren vanuit de map waarin je het hebt opgeslagen.

rtaImage-4

Stap 2: Installeren

Ga naar de map waar het downloadbestand is opgeslagen (vaak de map Downloads).
Dubbelklik op het pictogram (Setup_SnelStart_vxxx.exe) om de installatie te beginnen en volg de installatiewizard om het programma te installeren. Er wordt tijdens de Wizard een doelmap aangewezen. Wij adviseren om deze map niet te wijzigen.

rtaImage 1-3

Stap 3: Licentiecode ophalen
Na de installatie kun je de bijbehorende licentiecode ophalen en plakken in het programma bij de knop Extra → Licentiebeheer zodat je licentiegegevens worden opgehaald. Hoe je dit doet vind je hier.