Een proforma factuur maken in SnelStart 12

In SnelStart 12 kun je geen Proforma factuur maken. Vanaf inBalans is hiervoor wel een tijdelijke oplossing. Je kunt gebruik maken van de offerteopmaak die je vervolgens aanpast.

1. De opmaak van een proforma factuur maken

Ga naar Facturen → Verkoopsjablonen → Nieuw en maak een nieuw sjabloon aan.

Vul het veld Omschrijving in met de naam van de sjabloon in: bijv. Proforma factuur

en klik op Opslaan. Ga vervolgens naar de tabel Opmaak en selecteer de regel voor de offerte

klik daarna op de knop Opmaak kopiëren. Kies basis/voorbeeld → Basis factuur → Kopieer opmaak. Klik daarna op Opmaak wijzigen om de opmaak naar wens aan te passen. Kies tot slot voor Opslaan. Als je de proforma factuur later wilt omzetten in een definitieve factuur, dien je ook een opmaak aan aan te maken voor een Verkoopfactuur.

2. Een proforma factuur maken

Ga naar Facturen → Verkopen en vul het klantnummer in. Kies Verkoopsjabloon proforma factuur en vul de orderregels in. Klik op de knop Offerte om de proforma factuur af te drukken of te e-mailen. Wil je de Proforma factuur later omzetten naar een definitieve factuur, dan open je de map Offertes en kies je de juiste. Druk vervolgens op de knop Factuur om de proforma factuur af te drukken of te e-mailen.

Het maken van een Proforma factuur is geen standaard functionaliteit in SnelStart. Wij kunnen daarom geen telefonische ondersteuning bieden bij het maken van een dergelijke factuur.