Een factuur kopiëren in SnelStart 12

Vanaf het pakket inBalans kun je een factuur kopiëren naar een nieuw factuur of creditfactuur. Vanaf het pakket InZicht kun je een factuur kopiëren naar een nieuwe order of creditorder. Meer informatie hierover vind je in dit artikel.

Vanaf het pakket inStap kun je ook in SnelStart Web een factuur kopiëren. Een voorwaarde is wel dat de factuur dan ook gemaakt is in SnelStart Web. Klik hier om daar dat stappenplan te gaan.

1. Een factuur kopiëren naar een nieuwe factuur (inBalans)

Ga naar Facturen → Verkopen en vul linksboven het klantnummer in. Selecteer de betreffende factuur (open de factuur niet door er dubbel op te klikken). Klik op de knop Kopieer en kies voor Kopieer naar nieuwe factuur. De nieuwe factuur wordt in de map Openstaande facturen geplaatst en direct afgedrukt of per mail verzonden naar de klant.

2. Een factuur kopiëren naar een creditfactuur (pakket inBalans)

Ga naar Facturen → Verkopen en vul linksboven het klantnummer in. Selecteer de betreffende factuur (open de factuur niet door er dubbel op te klikken). Klik vervolgens op de knop Kopieer en kies voor Kopieer naar creditfactuur. De nieuwe creditfactuur wordt in de map Openstaande facturen geplaatst en direct afgedrukt of verzonden.

Let op:
de normale factuur en de creditfactuur moeten daarna nog wel tegen elkaar worden weg geboekt in dagboek memoriaal. Klik
hier voor meer informatie hierover.

3. Een factuur kopiëren naar nieuwe order (pakket inZicht)

Ga naar Facturen → Verkopen en vul linksboven het klantnummer in. Selecteer de betreffende factuur (open de factuur niet door er dubbel op te klikken). Klik daarna op de knop Kopieer en kies voor Kopieer naar nieuwe order. De nieuwe order wordt in de map Orders (zonder afdruk) geplaatst. Het is vanuit daar weer mogelijk om de order verder aan te passen en eventueel om te zetten tot factuur.

4. Een factuur kopiëren naar creditorder (pakket inZicht)

Ga naar Facturen → Verkopen en vul linksboven het klantnummer in. Selecteer de betreffende factuur (open de factuur niet door er dubbel op te klikken). Klik daarna op de knop Kopieer en kies voor Kopieer naar creditorder. De nieuwe order wordt in de map Orders (zonder afdruk) geplaatst. Het is vanuit daar weer mogelijk om de order verder aan te passen en eventueel om te zetten tot factuur.

Abonnementsfacturen kunnen niet worden gekopieerd naar een nieuwe factuur.
Een abonnementsorder kan vanaf het pakket inZicht wel worden gekopieerd naar een nieuwe order. Klik hier voor meer informatie.