Een order kopiëren in SnelStart 12

Vanaf het pakket inZicht kun je in SnelStart 12 een order naar een nieuwe order kopiëren of naar een andere klant. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

Een order in SnelStart is: een concept order, abonnementsorder, offerte, pakbon, werkbon, bevestiging of een afhaalbon. Wanneer je één van deze orders kopieert via de knop Kopiëren, dan wordt er een concept order zonder afdruk gekopieerd.

In Start Web kun je geen order kopiëren. Je kunt wel een factuur kopiëren. Klik hier om naar het stappenplan te gaan.

1. Een order kopiëren naar een nieuwe order

Ga naar Facturen → Verkopen en vul links bovenin het klantnummer in. Selecteer de betreffende order (niet openen door dubbel te klikken). Klik op de knop Kopieer en kies voor Kopieer naar nieuwe order. De nieuwe order wordt in de map Orders (zonder afdruk) geplaatst. Door de order te selecteren en te dubbel klikken kun je deze aanpassen.

2. Een order kopiëren naar een andere klant

Ga naar Facturen → Verkopen en vul links bovenin het klantnummer in. Selecteer de betreffende order (niet openen door dubbel te klikken).
Klik daarna op de knop Kopieer, klik op de pijltoets en kies daar voor Kopieer naar klant(en). In het scherm kies je de klant(en) en klik op de knop Klant toevoegen aan selectie. Wijzig eventueel de instelling van de factuurkorting of de prijzen en klik op de knop Kopieer naar klanten. Kies daarna voor Ok.

De nieuwe order wordt bij de geselecteerde klant(en) in de map Orders geplaatst.
Als de order geopend wordt (door er dubbel op te klikken) krijg je de vraag of je de datum wilt aanpassen. Klik op Ja of Nee. Je kunt daarna de order naar wens aanpassen en Opslaan.

Door meerdere klanten te selecteren kun je één verkooporder gebruiken als basis voor een reeks klanten.