Uren factureren in het tabblad Verkopen

Het is in SnelStart niet mogelijk een urenregistratie bij te houden maar je kunt gewerkte uren uiteraard wel factureren aan je klanten. Meer informatie vind je in dit artikel.

1. Een artikel aanmaken voor arbeidsuren

Om arbeidsuren op de factuur te zetten, is het nodig dat je eerst een artikel aanmaakt.
Lees hier hoe je een artikel aanmaakt.

2. Arbeidsuren factureren

Als je het artikel hebt aangemaakt dan kun je deze invoeren in de orderregels van je factuur.
Je begint altijd met het maken van een verkooporder via Facturen → Verkopen → Nieuw. Ga vervolgens naar de orderregels en zet in het eerste veld het artikelnummer van de arbeidsuren. Vul in de kolom aantal de hoeveelheid gewerkte uren in.
Als er bijv. 3 uur en 45 minuten gewerkt is, vul je dit als volgt in bij de kolom aantal: 3:45.

Druk op de tab-toets en SnelStart berekent automatisch de decimale waarde van de ingevoerde tijd, SnelStart maakt er dan 3,75 van. Het is wel belangrijk dat het aantallen veld ingesteld staat op 2 decimalen. Hoe je dit kunt instellen lees je in dit artikel.
Pas indien nodig de verkoopprijs aan. Voeg alle overige benodigde orderregels toe en klik op de knop Factuur om de factuur af te drukken of te e-mailen.

Het is wel mogelijk om SnelStart koppelen met urenregistratie software van één van onze SnelStart SoftwarePartners