Rapportages leveranciers in SnelStart 12

In dit artikel zie je welke rapportages leveranciers er beschikbaar zijn per SnelStart pakket.

In Snelstart kun je verschillende leveranciersrapportages opvragen. Deze zijn terug te vinden onder het tabblad Rapportage. In dit artikel lees je welke leveranciersrapportages er zijn en wat deze inhouden. Deze rapportage kun je alleen uit SnelStart 12 halen. Deze kun je niet uit SnelStart Web halen. 

Klik hier om (terug) te gaan naar het overzicht van alle rapportages per SnelStart pakket. 

1. Rapportages leveranciers

Hieronder zie je eerst een lijst van alle leveranciersrapportages per pakket. Deze vind je door te gaan naar het tabblad Rapportage → Relaties →  Leveranciers. In dit artikel leggen we verder uit wat deze rapportages inhouden.

Beschikbaar vanaf het pakket inStap:

 • Adressenlijst leveranciers (op naam)
 • Etiketten leveranciers
 • Omzetlijst leveranciers
 • Openstaande inkoopfacturen
 • Saldilijst leveranciers
 • Telefoonlijst leveranciers
 • Verwijderde leveranciers (non-actief)

Extra vanaf het pakket inKaart:

 • Omzetgrafiek leveranciers

Extra vanaf het pakket inBalans:

 • Factuurhistorie leveranciers
 • Factuurhistorie per leverancier
 • Ouderdomsanalyse leveranciers
 • Ouderdomsanalyse per leverancier

Extra vanaf het pakket inZicht:

 • Geen

Extra vanaf het pakket inControle:

 • Geen

2. Wat houden deze rapportages in?

Openstaande inkoopfacturen

Het overzicht openstaande inkoopfacturen geeft je in één oogopslag inzicht in de openstaande posten van je leveranciers. Het overzicht is aanwezig vanaf het pakket InStap. Bij het tabblad Rapportage en de knop Openstaande inkoopfacturen vind je een uitgebreider overzicht van de inkoopfacturen, je kunt dit overzicht daarnaast naar wens aanpassen. 

Adressenlijst leveranciers

Vanaf inStap beschik je over het overzicht Adressenlijst leveranciers. Het overzicht wordt op alfabetische volgorde weergegeven. Naast de naam- en adresgegevens zie je de leverancierscode en de ingevulde krediettermijn in dagen.

Omzetlijst leveranciers

Vanaf inStap beschik je over het overzicht Omzetlijst leveranciers. Deze lijst geeft je inzicht in de omzet van leveranciers. De bedragen op de omzetlijst zijn exclusief btw.

Telefoonlijst leveranciers

Vanaf inStap beschik je over het overzicht Telefoonlijst leveranciers. Op dit overzicht vind je alle telefoonnummers van je leveranciers op volgorde van leveranciersnummer.

Verwijderde leveranciers

Vanaf inStap heb je het overzicht Verwijderde leveranciers. In dit overzicht staan de leveranciers die bij het menu Relaties en Leveranciers zijn verwijderd en op non-actief zijn gezet.

Saldilijst leveranciers

Vanaf inStap beschik je over het overzicht Saldilijst leveranciers. Op dit overzicht vind je de totalen van de openstaande bedragen per leverancier.

Omzetgrafiek leveranciers

Vanaf inKaart maak je eenvoudig een grafiek van de omzet van je leveranciers. De getoonde grafiek kun je naar eigen wens aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld een keuze maken tussen verschillende soorten grafieken. Ook is het uiterlijk of de weergave die je wilt gebruiken naar eigen smaak aan te passen.

Ouderdomsanalyse

Vanaf inBalans maak je eenvoudig een ouderdomsanalyse. In dit overzicht zie je hoelang de facturen van je leveranciers openstaan. Je kunt ook kiezen voor het overzicht Ouderdomsanalyse per leverancier. In dit overzicht zie je hoelang de facturen gespecificeerd per leverancier openstaan.

Factuurhistorie leveranciers

Vanaf inBalans beschik je over het overzicht Factuurhistorie leveranciers. Op dit overzicht vind je de geboekte inkoopfacturen van je leveranciers. Op deze lijst zie je alle mutaties van de betreffende facturen staan. Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om te kiezen voor een overzicht van de Factuurhistorie per leverancier.

Inkooporders per leverancier (met status)

Vanaf inControle maak je eenvoudig een overzicht van de inkooporders per leverancier. Hierin wordt ook de orderstatus vermeld.

Openstaande bestellingen per leverancier

Vanaf inControle beschik je over het overzicht Openstaande bestellingen per leverancier. Op dit overzicht vind je de bestellingen die je nog open hebt staan bij je leveranciers.

3. Leveranciersrapportages exporteren

Vanaf het pakket inKaart kun je diverse overzichten exporteren naar Excel of een CSV bestand. De knop Exporteren vind je naast de knop Afdrukken als je een overzicht hebt geopend.

 

 

Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee