Rapportages leveranciers afdrukken of exporteren

In dit artikel leggen we je uit welke rapportages met gegevens van je leveranciers er zijn en welk abonnement je hiervoor nodig hebt.

1. Rapportages met gegevens van leveranciers

In SnelStart kun je verschillende overzichten afdrukken met leveranciersgegevens. De rapportages van leveranciers vind je allemaal onder het tabblad Rapportage → Relaties → Leveranciers. De rapportages zijn per pakket verschillend, hoe uitgebreider je pakket, hoe meer inzicht je hebt in je gegevens van leveranciers.

Openstaande inkoopfacturen

Het overzicht openstaande inkoopfacturen geeft je in één oogopslag inzicht in de openstaande posten van je leveranciers. Het overzicht is aanwezig vanaf het pakket InStap. Bij het tabblad Rapportage en de knop Openstaande inkoopfacturen vind je een uitgebreider overzicht van de inkoopfacturen, je kunt dit overzicht daarnaast naar wens aanpassen.

Adressenlijst leveranciers

Vanaf inStap beschik je over het overzicht Adressenlijst leveranciers. Het overzicht wordt op alfabetische volgorde weergegeven. Naast de naam- en adresgegevens zie je de leverancierscode en de ingevulde krediettermijn in dagen.

Omzetlijst leveranciers

Vanaf inStap beschik je over het overzicht Omzetlijst leveranciers. Deze lijst geeft je inzicht in de omzet van leveranciers. De bedragen op de omzetlijst zijn exclusief btw.

Telefoonlijst leveranciers

Vanaf inStap beschik je over het overzicht Telefoonlijst leveranciers. Op dit overzicht vind je alle telefoonnummers van je leveranciers op volgorde van leveranciersnummer.

Verwijderde leveranciers

Vanaf inStap heb je het overzicht Verwijderde leveranciers. In dit overzicht staan de leveranciers die bij het menu Relaties en Leveranciers zijn verwijderd en op non-actief zijn gezet.

Saldilijst leveranciers

Vanaf inStap beschik je over het overzicht Saldilijst leveranciers. Op dit overzicht vind je de totalen van de openstaande bedragen per leverancier.

Omzetgrafiek leveranciers

Vanaf inKaart maak je eenvoudig een grafiek van de omzet van je leveranciers. De getoonde grafiek kun je naar eigen wens aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld een keuze maken tussen verschillende soorten grafieken. Ook is het uiterlijk of de weergave die je wilt gebruiken naar eigen smaak aan te passen.

Ouderdomsanalyse

Vanaf inBalans maak je eenvoudig een ouderdomsanalyse. In dit overzicht zie je hoelang de facturen van je leveranciers openstaan. Je kunt ook kiezen voor het overzicht Ouderdomsanalyse per leverancier. In dit overzicht zie je hoelang de facturen gespecificeerd per leverancier openstaan.

Factuurhistorie leveranciers

Vanaf inBalans beschik je over het overzicht Factuurhistorie leveranciers. Op dit overzicht vind je de geboekte inkoopfacturen van je leveranciers. Op deze lijst zie je alle mutaties van de betreffende facturen staan. Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om te kiezen voor een overzicht van de Factuurhistorie per leverancier.

Inkooporders per leverancier (met status)

Vanaf inControle maak je eenvoudig een overzicht van de inkooporders per leverancier. Hierin wordt ook de orderstatus vermeld.

Openstaande bestellingen per leverancier

Vanaf inControle beschik je over het overzicht Openstaande bestellingen per leverancier. Op dit overzicht vind je de bestellingen die je nog open hebt staan bij je leveranciers.

2. Rapportages van de inkopen

De rapportages van de inkopen vind je allemaal onder het tabblad Rapportage en de knop Inkopen. De rapportages zijn per pakket verschillend, hoe uitgebreider je pakket, hoe meer inzicht je hebt in je gegevens van leveranciers.

Openstaande bestellingen

Met inControle maak je eenvoudig een overzicht van de openstaande bestellingen over een geselecteerde periode.

Openstaande orders met backorders

Vanaf inControle kun je een overzicht van Inkooporders en backorders maken over een geselecteerde periode. Per order krijg je overzicht over de backorders, orderstatus en de bedragen.

Backorders met orderregels inkopen

Met inControle maak je eenvoudig een overzicht van de artikelen op backorders van je inkopen.

Aangevraagde offertes

Met inControle maak je eenvoudig een overzicht van de aangevraagde (inkoop)offertes over een geselecteerde periode.

3. Gegevens van leveranciers exporteren

Vanaf inKaart kun je de overzichten niet alleen afdrukken, maar ook exporteren naar een CSV- of Excelbestand. De knop Exporteren vind je naast de knop Afdrukken als je een overzicht hebt geopend.

4. Eigen rapportages maken

Vanaf inBalans kun je een overzicht kopiëren en naar eigen wens aanpassen. Dit is mogelijk in het tabblad Rapportage, daar kies je voor Lijst/grafiek ontwerpen. Klik daar op het gewenste mapje en selecteer het juiste overzicht. Vervolgens kies je voor de knop Kopieer en heb je de keuze tussen Naar huidige administratie of Naar andere administratie. Geef de gekopieerde lijst een duidelijke omschrijving en pas andere instellingen aan.

Met de knop Opmaak kun je de lay-out van het overzicht aanpassen. Via de knop Test kun je het nieuw gemaakte overzicht uitproberen. We adviseren je om altijd vooraf een back-up van je administratie te maken. Het overzicht dat je zelf hebt aangemaakt wordt getoond in het scherm waar ook het originele overzicht staat. Je herkent het gemaakte overzicht aan de naam: Eigen Lay-out.

Het aanpassen en ontwerpen van rapportages ligt buiten de ondersteuning van onze klantenservice. Wil je extra hulp bij het ontwerpen en opmaken van je overzichten en andere verkoopdocumenten dan kunnen wij je hulp van een SnelStart ImplementatiePartner aanbevelen. Deze kan je ondersteunen in het maken en ontwerpen van je overzichten.