Rapportages artikelen afdrukken of exporteren

In dit artikel leggen we je uit welke rapportages met artikelgegevens er zijn en welk abonnement je hiervoor nodig hebt.

1. Rapportages artikelen

In SnelStart 12 kun je verschillende overzichten afdrukken met artikelgegevens. De rapportages vind je allemaal onder het tabblad Rapportage → Artikelen → Artikelen. De rapportages zijn per pakket verschillend, hoe uitgebreider je pakket, hoe meer inzicht je hebt in je gegevens.

Omzetgrafiek artikelen

Vanaf inKaart maak je eenvoudig een overzicht van je omzet in de vorm van een grafiek. Je hebt daarbij de mogelijkheid om verschillende modellen te kiezen. De grafiek geeft standaard de gegevens van het huidige jaar én het jaar daarvoor weer. Zo heb je in één oogopslag je financiële gegevens inzichtelijk.

Inkoopwaardelijst

Vanaf inKaart beschik je over de inkoopwaardelijst. In dit overzicht vind je de inkoopwaarde van de voorraad. Je kunt kiezen voor twee soorten overzichten, te weten: Inkoopwaardelijst en Inkoopwaardelijst op datum (overzicht per datum).

Prijsafspraken per klant

Vanaf inBalans werk je met prijsafspraken en korting die je op verschillende manieren voor je artikelen en klanten instelt. Dit overzicht geeft je snel inzicht in de prijsafspraken per klant. In het overzicht tref je per klantnummer en - gegevens de gemaakte afspraak aan. Ook zie je de soort korting en/of staffel, de basisprijs en de verkoopprijs. De prijzen in het overzicht Prijsafspraken per klant zijn exclusief btw.

Prijsafspraken per artikel

Vanaf inBalans werk je met prijsafspraken en korting die je op verschillende manieren voor je artikelen en klanten instelt. Met dit overzicht wordt van de artikelen met korting de artikelcodes en -omschrijving, de relatiecodes en -naam, de soort korting, basisprijs en verkoopprijs getoond. De prijzen in het overzicht Prijsafspraken per artikel zijn exclusief btw.

Prijslijst artikelen

Vanaf inStap maak je eenvoudig verschillende prijslijsten. Je kunt uit de volgende prijslijsten kiezen: Prijslijst op code, Prijslijst op naam, Prijslijst excl/incl btw op artikelcode/omzetgroep, Prijslijst excl/incl btw op artikelnaam/omzetgroep, Prijslijst met marge op artikelcode/omzetgroep of Prijslijst met marge op artikelnaam/omzetgroep.

Vanaf inBalans is het overzicht Prijslijst totaal te gebruiken. Dit is een prijslijst met een gekozen actiedatum. Je krijgt een overzicht te zien van de prijzen op een geselecteerd aantal artikelen van één klant. Ook de mogelijk aangemaakte klant- en artikelkortingsgroepen worden getoond met het kortingsbedrag of -percentage. Werk je met staffelprijzen? Vraag dan eenvoudig vanuit SnelStart een overzicht van de artikelen met staffelkorting op. Zo kun je in één oogopslag al je ingevoerde prijsafspraken op rij inzien. Op dit overzicht worden de prijzen van de artikelen exclusief btw getoond.

Actieprijzen

Vanaf inBalans werk je met prijsafspraken en kortingen. Deze zijn met verschillende opties in te stellen, waaronder een korting die alleen voor een bepaalde periode geldig is: een actieprijs. Werk je met actieprijzen? Gebruik dit overzicht en bekijk vanuit SnelStart in één keer alle lopende acties met bijbehorende korting en verkoopprijzen. De prijzen die in het overzicht  worden getoond zijn exclusief btw.

Besteladvieslijst

Vanaf inBalans maak je eenvoudig een overzicht van de besteladviezen die in SnelStart worden gemaakt. Een besteladvies wordt gemaakt van de artikelen waarvan de voorraad onder de minimumvoorraad is gekomen. Aan de hand van deze lijst kun je je bestellingen plaatsen. Vanaf het pakket inControle kun je ook een besteladvieslijst inclusief bevestigingen en inclusief de artikelen in bestelling maken.

Omzetlijst artikelen

Met inZicht maak je eenvoudig een overzicht van omzet per artikel met aan het einde een totaaltelling. De de omzet op de lijst is exclusief btw. Op de lijst Omzetlijst artikelen met aantal verkocht wordt de omzet per artikel getoond, inclusief de verkochte aantallen. Als je tijdens de selectie nonactief aanvinkt, krijg je een overzicht van de omzetlijst van 'verwijderde' artikelen.

Voorraadlijst

Vanaf inBalans maak je eenvoudig een overzicht van de voorraad. Hiermee krijg je inzicht in de ingestelde minimum voorraad en de werkelijke voorraad per artikelomzetgroep. Je kunt ook de lijst specificeren op één datum door te kiezen voor Voorraadlijst met datumselectie.

Vanaf inControle kun je ook kiezen voor het overzicht Voorraadlijst uitgebreid. Dit uitgebreide overzicht van de voorraad geeft inzicht in de technische, gereserveerde en vrije voorraad per artikelomzetgroep. Ook zie je hierin de artikelen in order/offerte, backorders en de artikelen in bestelling terug. Als je tijdens de selectie nonactief aanvinkt, krijg je een overzicht van de voorraadlijst van 'verwijderde' artikelen.

Periodevergelijking artikelen

Vanaf inZicht beschik je over het overzicht Periodevergelijking artikelen. Hiermee krijg je eenvoudig inzicht in welke periode artikelen het meest verkocht worden. 

Recepten

Als je artikelen met recepten gebruikt, kun je vanaf het pakket InZicht een overzicht maken van de bestaande recepten. Een recept is een bepaalde combinatie van losse artikelen die samen één artikel vormen. In het overzicht tref je de gegevens van de recepten en artikelen die daarin zijn opgenomen aan. Het overzicht toont de aantallen, Inkoop stuksprijs en - totaalprijs, Verkoop stuksprijs en - totaalprijs.

Gereserveerde artikelen

Vanaf inControle beschik je over het overzicht Gereserveerde artikelen. Op dit overzicht zie je alle artikelen die gereserveerd zijn.

Artikelen in bestelling

Vanaf  inControle kun je eenvoudig een overzicht maken van de artikelen die in bestelling staan. Je kunt in deze lijst ook kiezen om dit overzicht de bestelde artikelen in te delen per leverancier.

  2. Rapportages artikelhistorie

  Deze rapportages vind je allemaal onder het tabblad Rapportage → Artikelen → Artikelhistorie. De rapportages zijn per pakket verschillend, hoe uitgebreider je pakket, hoe meer inzicht je hebt in je gegevens.

  Een gedetailleerd overzicht van voorraadmutaties

  Vanaf inBalans beschik je over het overzicht Voorraadmutaties gedetailleerd. Hiermee krijg je inzicht in de voorraadmutaties die zijn gedaan per klant of per artikel. Je kunt selecties maken op voorraadmutatiereden, klantnummer en datum.

  Omzet per verkoper

  Met inControle maak je eenvoudig een overzicht van de omzet per verkoper.


  3. Artikelgegevens exporteren

  Vanaf inKaart kun je de overzichten niet alleen afdrukken, maar ook exporteren naar een CSV- of Excelbestand. De knop Exporteren vind je naast de knop Afdrukken als je een overzicht hebt geopend.

  4. Eigen rapportages van artikelen maken

  Vanaf inBalans kun je een overzicht kopiëren en naar eigen wens aanpassen. Dit is mogelijk in het tabblad Rapportage → Lijst/grafiek ontwerpen. Klik daar op het gewenste mapje en selecteer het juiste overzicht. Vervolgens kies je voor de knop Kopieer en heb je de keuze tussen Naar huidige administratie of Naar andere administratie. Geef de gekopieerde lijst een duidelijke omschrijving en pas andere instellingen aan.

  Met de knop Opmaak kun je de lay-out van het overzicht aanpassen. Via de knop Test kun je het nieuw gemaakte overzicht uitproberen. We adviseren je om altijd vooraf een back-up van je administratie te maken. Het overzicht dat je zelf hebt aangemaakt wordt getoond in het scherm waar ook het originele overzicht staat. Je herkent het gemaakte overzicht aan de naam: Eigen Lay-out.

  Het aanpassen en ontwerpen van rapportages ligt buiten de ondersteuning van onze klantenservice. Wil je hulp bij het ontwerpen en opmaken van je overzichten en andere verkoopdocumenten, dan kunnen wij je hulp van een SnelStart ImplementatiePartner aanbevelen. Deze kan je ondersteunen in het maken en ontwerpen van je overzichten.