Rapportages klanten in SnelStart 12

In dit artikel zie je welke rapportages klanten er beschikbaar zijn per SnelStart pakket.

In SnelStart kun je verschillende klantenrapportages opvragen. Deze zijn terug te vinden onder het tabblad Rapportage. In dit artikel lees je welke klantenrapportages er zijn en wat deze inhouden. 

Klik hier om (terug) te gaan naar het overzicht van alle rapportages per SnelStart pakket. 

1. Rapportages klanten

Hieronder zie je eerst een lijst van alle klantenrapportages per pakket. Deze vind je door te gaan naar het tabblad Rapportage → Relaties →  Klanten. In dit artikel leggen we verder uit wat deze rapportages inhouden.

Beschikbaar Vanaf het pakket inStap:

 • Adressenlijst klanten (op naam)
 • Alle facturen per periode
 • Etiketten klanten
 • Omzetlijst klanten
 • Openstaande verkoopfacturen
 • Openstaande verkoopfacturen per datum
 • Saldilijst klanten
 • Telefoonlijst klanten
 • Verwijderde klanten (non-actief)

Extra met het pakket inKaart:

 • Periodevergelijking klanten
 • Omzetgrafiek klanten

Extra met het pakket inBalans:

 • Factuurhistorie klanten
 • Factuurhistorie per klant
 • Ouderdomsanalyse
 • Ouderdomsanalyse cessielijst per klant

Extra met het pakket inZicht:

 • Geen

Extra me het pakket inControle:

 • Geen

2. Wat houden deze rapportages in?

Openstaande verkoopfacturen

Dit is een overzicht van al je openstaande verkoopfacturen. Ga naar het tabblad Rapportage → Openstaande verkoopfacturen. De kolommen kun je filteren naar wens. Dit overzicht is beschikbaar vanaf het pakket inStap.

Alle facturen per periode

Vanaf inKaart kun je eenvoudig een overzicht maken van de gemaakte verkoopfacturen in een bepaalde periode. In het overzicht vind je de factuurdatums en -nummers, de klantgegevens, het factuurbedrag, het betaalde bedrag, een eventueel openstaand saldo en de vervaldatums van de verkoopfacturen. Het overzicht wordt inclusief btw getoond.

Adressenlijst klanten

Vanaf het pakket inStap beschik je over het overzicht Adressenlijst klanten. Het overzicht wordt op alfabetische volgorde weergegeven. Naast de naam-, adres-, telefoon- en e-mailgegevens, zie je ook de klantcode en het aantal ingevulde krediettermijn in dagen.

Omzetlijst klanten

Vanaf het pakket inStap maak je eenvoudig een overzicht van de omzet van je klant(en). Het overzicht toont de relatienummer, naam en woonplaats van de klant en het totaalbedrag van de omzet. Je hebt snel meer inzicht in de omzetcijfers per klant. De bedragen op de omzetlijst zijn exclusief btw.

Saldilijst klanten

Vanaf het pakket inStap maak je eenvoudig een overzicht van de totale openstaande saldi van je klant(en). Het overzicht toont de relatienummer, naam en woonplaats van je klant en het totale openstaande saldo. De bedragen worden inclusief btw weergegeven.

Verkoopfacturen per periode

Vanaf het pakket inKaart maak je eenvoudig een overzicht  van de gemaakte verkoopfacturen in een bepaalde periode. In het overzicht vind je de factuurdatums en- nummers, de klantgegevens, het factuurbedrag, het betaalde bedrag, een eventueel openstaand saldo en de vervaldatums van de verkoopfacturen. Het overzicht wordt inclusief btw getoond

Verwijderde klanten

Vanaf het pakket inKaart beschik je over het overzicht Verwijderde klanten. In dit overzicht staan de klanten die bij het menu Relaties → Klanten zijn verwijderd en op non-actief zijn gezet.

Telefoonlijst klanten

Vanaf het pakket inKaart beschik je over het overzicht Telefoonlijst klanten. In dit overzicht staan de telefoongegevens van je klanten. Het overzicht toont klantnummer, contactpersoon, telefoonnummer en mobiel telefoonnummer.

Omzetgrafiek klanten

Vanaf het pakket inKaart maak je eenvoudig een grafiek van de omzet van je klant(en). De getoonde grafiek kun je naar eigen wens aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld een keuze maken tussen verschillende soorten grafieken. Ook is het uiterlijk of de weergave die je wilt gebruiken naar eigen smaak aan te passen. De contante verkopen worden niet in de omzetgrafiek getoond en de omzet wordt exclusief btw in de grafiek weergegeven.

Ouderdomsanalyse

Vanaf het pakket inBalans maak je eenvoudig een ouderdomsanalyse. In dit overzicht zie je hoe lang de facturen van je klanten openstaan. Je kunt ook kiezen voor het overzicht ouderdomsanalyse/cessielijst per klant. In dit overzicht zie je hoelang de facturen gespecificeerd per klant openstaan.

Factuurhistorie klanten

Vanaf het pakket inBalans maak je eenvoudig het overzicht factuurhistorie klanten. Op deze lijst staan alle geboekte verkoopfacturen van je klanten en zie je alle mutaties van de betreffende facturen staan. Alle facturen zijn zichtbaar, zowel de openstaande als de betaalde facturen. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een overzicht Factuurhistorie per klant.

Periodevergelijking klanten

Vanaf het pakket inKaart maak je eenvoudig een periodevergelijking van je klanten. In dit overzicht tref je de omzet per klant aan, over de verschillende periodes die je met elkaar wilt vergelijken. Je hebt de keuze tussen twee soorten lay-outs. Periode vergelijking (4): Geeft een overzicht van vier periodes. Hier kun je de periodes naar keuze opgeven. Periode vergelijking (12): Hier kun je kiezen voor de soort periode: Vier weken, Maand, Kwartaal of Jaar.

3. Klantrapportages exporteren

Vanaf het pakket inKaart kun je diverse overzichten exporteren naar Excel of een CSV bestand. De knop Exporteren vind je naast de knop Afdrukken als je een overzicht hebt geopend.Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee