Een prijswijziging in één keer doorvoeren in je (abonnement) verkooporders

Vanaf het pakket inZicht kun je een prijswijziging van je artikel in één keer doorvoeren in je (abonnement) verkooporders. In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Een prijswijzigingen doorvoeren op verkooporders

Zorg er eerst voor dat de prijs van het artikel, of van de artikelen, is aangepast op de artikelkaart. Dit kun je per artikel doen, maar ook voor meerdere artikelen tegelijk. Lees hier hoe je dit voor meerdere artikelen in één keer kunt doen. 

Nadat de prijs is aangepast, kun je dit doorvoeren in je verkooporders. Ga naar het tabblad Artikelen → Prijswijzigingen verkooporders. Klik meteen op de knop Vul de lijst om alle openstaande verkooporders op te zoeken.
Let op: dat het veld Artikelen op - (min) staat en niet op Met automatische prijs. Klik daarna op de knop Orders bijwerken om de prijswijzigingen op alle geselecteerde orders in de lijst door te voeren. Bevestig vervolgens dat je de artikelprijzen in de gekozen orders wilt bijwerken.

In SnelStart Web is deze functionaliteit niet beschikbaar.


 • Door zoekcriteria in te vullen maak je het aantal orders kleiner. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op orders uit een specifieke groep klanten, orders die met een bepaald sjabloon zijn gemaakt of orders van een bepaalde datum.

 • Na het vullen van de lijst zijn alle gevonden orders geselecteerd. Je kunt deze selectie opheffen door in de lijst op een order te klikken. Op deze betreffende order worden dan geen prijswijzigingen doorgevoerd.
  Meer weten over dit onderwerp?
  Klik hier om terug te gaan naar alles over verkopen, of lees hier de veelgestelde vragen.

   

  Was dit artikel nuttig?

  Kcc-ja Kcc-nee