Een prijswijziging in één keer doorvoeren in je (abonnement) verkooporders

Vanaf het pakket inZicht kun je een prijswijziging van je artikel in één keer doorvoeren in je (abonnement) verkooporders. In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Deze functionaliteit is niet beschikbaar in SnelStart Web.

1. Een prijswijzigingen doorvoeren op verkooporders

Let op: Dit kan alleen als je één vaste prijs voor het artikel gebruikt. SnelStart kijkt naar de prijs op de artikelkaart.

1. Ons advies is om eerst een back up van je administratie te maken en daarin onderstaande stappen uit te voeren. Gaat dat goed? Dan kun je dit uitvoeren in je huidige administratie.
  2. Pas de prijs van het artikel aan op de artikelkaart. Dit kun je per artikel doen, maar ook voor meerdere artikelen tegelijk
  3. Je kunt de wijziging nu doorvoeren in de verkooporders. Ga naar het tabblad Artikelen → Prijswijzigingen verkooporders.
  4. Vul de betreffende selectievelden in. Je moet het veld documenttype verplicht invullen. Dat is Niet verstuurd, Offerte, Bevestiging, Werkbon, Afhaalbon of Pakbon.
  5. Het invulveld Artikelen moet op - (min) staan en niet op Met automatische prijs.
  6. Klik op de knop Vul de lijst om alle openstaande verkooporders op te zoeken.
  7. Klik daarna op de knop Orders bijwerken om de prijswijzigingen op alle geselecteerde orders in de lijst door te voeren.
  8. In het onderdeel Orderbeheer controleer je of alle prijzen zijn aagepast. Klik op het tabblad Facturatie - Orderbeheer. Maak de juiste selectie en klik op Vul de lijst. Je ziet daar de prijzen van de orders.

Tips:

• Door zoekcriteria in te vullen maak je het aantal orders kleiner. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op orders uit een specifieke groep klanten, orders die met een bepaald sjabloon zijn gemaakt of orders van een bepaalde datum.
  • Na het vullen van de lijst zijn alle gevonden orders geselecteerd. Je kunt deze selectie opheffen door in de lijst op een order te klikken. Op deze betreffende order worden dan geen prijswijzigingen doorgevoerd.