Prijswijzigingen van artikelen in één keer doorvoeren

Vanaf het pakket inZicht kun je de prijs van meerdere artikelen in één keer wijzigen. In dit artikel leggen we uit hoe dit werkt.

Een prijswijzigingen doorvoeren op meerdere artikelen

Ga naar het tabblad Artikelen, en klik op Prijswijzigingen artikelen. Selecteer voor welk(e) artikel(en) je de prijs wilt wijzigen, en kies één of meerdere omzetgroepen waarbinnen de artikelen moeten vallen.

SF000002020_afbeelding_001

Geef in het kader wijzigingen aan of je de prijs middels een percentage, of middels een bedrag wilt verhogen. Geef ook aan waarop je de prijs wilt afronden. Klik op Voer de prijswijzigingen door en bevestig de melding dat je verder wilt gaan met Ja.

SF000002020_afbeelding_002

De prijs van alle gekozen artikelen wordt gewijzigd. Dit kun je controleren in de artikelkaart van de artikelen die je hebt gewijzigd.

Vanaf het pakket inZicht kun je de prijswijziging ook in één keer doorvoeren op je (abonnement) verkooporders.

Let op: Lukt het niet om de prijswijziging door te voeren, dan kan dit komen doordat je bij Instellingen - Basisgegevens - Prijsafspraken, hebt ingesteld dat je wilt werken met klantkortingsgroepen. Als je hier niet mee werkt zet dit vinkje dan uit en probeer het opnieuw.

• Werk je met staffelprijzen dan kun je dezelfde prijswijziging ook doorvoeren op de staffelprijzen. Plaats in dat geval een vinkje bij de optie Wijzig ook staffelprijzen.

• Heb je prijsafspraken gemaakt met je klanten en je wilt dezelfde wijziging ook op deze prijsafspraken doorvoeren vink dan de optie Wijzig ook prijsafspraken aan.

SF000002020_afbeelding_003