Accountantsperiode converteren naar administratie

Als je, als accountant, na een periode uitwisseling van een klant een periodebestand hebt ontvangen en je hebt deze periode geïmporteerd in SnelStart dan kun je deze accountantsperiode converteren naar een 'normale' administratie.

Gebruik deze optie uitsluitend in absolute noodgevallen, als er geen back-up of kopie meer is. De belangrijkste gegevens (boekingen in de dagboeken) blijven behouden. Het converteren leidt echter wel tot het verlies van onder andere verkoopsjablonen, bankpakketten en factuur- en orderregels.

Periode uitwisseling converteren naar administratie

Importeer het periodebestand van je klant. Open vervolgens de accountantsperiode die hieruit ontstaat. Klik op het tabblad Administratie en ga naar Opties. Kies voor de optie Accountantsperiode converteren naar administratie. Bevestig de melding met de knop Ja. De accountantsperiode wordt nu geconverteerd naar een gewone administratie.

Let op: Als je dit bestand wilt overdragen naar je klant dan moet het bestand eerst worden vrijgegeven, anders heeft de klant geen toegang om het bestand te openen.