Ordermemo voor je orders gebruiken in SnelStart 12

Vanaf het pakket inBalans kun je een ordermemo veld gebruiken bij het maken van je orders.

Met een ordermemo kun je extra informatie op je order vermelden. Nadat je hebt ingesteld het veld Ordermemo te gebruiken is dit beschikbaar bij het tabblad Verkopen.

Het veld ordermemo kan alleen op de opmaak van je orders worden geplaatst en niet op de opmaak van je verkoopfactuur.

Met orders bedoelen we de volgende documenten:

• Offerte
  • Werkbon
  • Pakbon
  • Bevestiging
  • Afhaalbon

1. Ordermemo activeren in verkoopsjabloon

Om het memo veld te gebruiken moet je dit eerst instellen bij het verkoopsjabloon.
Ga naar Facturen → Verkoopsjablonen. Kies het gewenste verkoopsjabloon.
Zet in het kader Algemeen een vinkje bij de optie Memo beschikbaar bij orders en klik op Opslaan.

2. Ordermemo in de opmaak van de order plaatsen

Nadat je in het kader algemeen de ordermemo hebt geactiveerd, kun je het betreffende informatieveld in de opmaak van het gewenste document plaatsen
Let op: dit is niet mogelijk in de opmaak van je factuur.

Ga naar Facturen → Verkoopsjablonen. Kies het gewenste verkoopsjabloon.
Kies in het kader Opmaak van welk document je de opmaak wilt aanpassen. Klik op de knop Opmaak wijzigen. Vink in de gereedschapskist Hoofdvelden aan. Kies het veld FldMemo en sleep het naar een plaats in de opmaak. Pas indien gewenst de afmetingen en plaats van het veld aan en klik op Opslaan.

Wil je ook een extra veld op de opmaak van je factuur dan kan dit door een extra hoofdveld te maken. Dit is mogelijk vanaf het pakket inKaart. Lees hier meer informatie hierover.

3. Ordermemo invullen in tabblad Verkopen

Na het maken van de bovenstaande instellingen kun je het verkoopsjabloon gebruiken in het verkoopvenster. Hier vind je dan ook de Ordermemo, waarin je de gewenste tekst kunt plaatsen.

Ga naar Facturen → Verkopen. Vul het klantnummer in en kies het verkoopsjabloon waarin de ordermemo is geactiveerd. In het scherm heb je nu een extra tabblad met de naam Ordermemo wat je kunt invullen.