Bankafschriften inlezen van diverse betaaldiensten in SnelStart 12

In dit artikel staat informatie en mogelijkheden voor het inlezen van afschriften van bijvoorbeeld IDEAL of andere betaalmethodes.

Als je gebruik maakt van de betaaldiensten (zoals MoneYou en Mollie) dan kun je hiervan ook een afschrift bestand in MT940 formaat inlezen in SnelStart. Het rekeningnummer bij deze betaaldiensten bestaat uit 8 cijfers. Het is niet mogelijk om een 9 cijferige rekeningnummer in te stellen in SnelStart en daarom leggen we in dit stappenplan uit hoe dit via een workaround wel kan worden ingesteld. Wil je afschriften voor PayPal inlezen? Klik dan hier

Het is niet mogelijk om buitenlandse valuta in te lezen in SnelStart. Wanneer dit in het bestand staat zal het bestand niet kunnen worden ingelezen.

1. Het Bankrekeningnummer toevoegen

Ga naar Boekhouden → Bankrekeningen en klik op Nieuw. Vul het fictieve IBAN-nummer in NL13TEST0123456789. Vul bij BIC de fictieve BIC-code NLTEST2A in en daarnaast de overige invoervelden.

PAYPAL 3-3-2020-1_b

2. Welk bestandsformaat kan SnelStart verwerken?

Voor het inlezen van bankafschriften van betaaldiensten download je een afschrift bestand in één van de onderstaande formaten:

BetaaldienstenNIEUW

3. Het bestand inlezen

Download het bestand in de omgeving van de betaaldienst. In het bestand staat het 8-cijferige rekeningnummer van je rekening. Het kan zijn dat er voor het downloaden van het bestand wordt gevraagd om een fictief bankrekeningnummer in te vullen.
    Vul in dat geval het fictieve rekeningnummer in wat je hebt ingevuld bij het bankrekeningnummer in SnelStart. Dit is (NL13TEST0123456789). Wanneer dit niet wordt gevraagd dan moet je zelf het rekeningnummer in het bestand wijzigen naar NL13TEST0123456789 . Dat is nodig omdat SnelStart het 8-cijferige rekeningnummer niet zal herkennen. Hoe je het rekeningnummer in het bestand kunt wijzigen lees je hieronder:
    Ga naar het bestand wat staat opgeslagen op je computer. Klik op de rechtermuisknop en open het bestand met Kladblok.  Druk op CTRL+H om het zoekvenster te openen. Vul in het veld Zoeken het volgende in: :25: en klik op Volgende zoeken.
    De code :25: in de tekst wordt blauw gemarkeerd. Achter deze code staat in het bestand het 8 cijferige rekeningnummer. Vervang je 8-cijferige rekeningnummer achter deze code voor het fictieve rekeningnummer dat je bij Bankieren hebt ingevuld in SnelStart, NL13TEST0123456789 en kies tot slot voor Opslaan.
    Sla het bestand vervolgens op in de map die je hebt ingevoerd bij het bankrekeningnummer of lees het bestand in via de knop Afschrift inlezen in SnelStart (Boekhouden → Afschrift inlezen).

Meer weten over dit onderwerp?

Paypal afschriften