1. Bank
  2. Bankafschriften inlezen

Paypal afschriften inlezen in SnelStart 12

Vanaf inKaart kun je in SnelStart 12 Paypal afschriften inlezen. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

1. Het rekeningnummer instellen

Als eerste dien je je bankrekeningnummer in te stellen om de afschriften in te lezen. Ga naar het tabblad Boekhouden → Bankrekeningen → Nieuw en vul in het veld IBAN het woord PAYPAL in. Bij het veld BIC vul je ook PAYPAL in. Vul de naam van de rekeninghouder in. Selecteer in het veld Dagboek bank het dagboek waarin de mutaties moeten komen te staan. Controleer vervolgens in het veld Map bankafschriften welke map hier is ingesteld. In deze map kun je het gedownloade bestand opslaan en dan wordt het bestand automatisch ingelezen. Kies daarna voor Opslaan.

paypal_b

2. Het afschriftbestand downloaden

Wij bieden geen ondersteuning op het downloaden van de bankbestanden via de site van Paypal. Heb je daar vragen over? Neem dan contact op met Paypal.

Het formaat
Ga naar de website van Paypal en log in onder je zakelijk account. Download vervolgens het afschriftbestand. Selecteer het Transactietype en de datum en kies het CSV formaat.

De velden die SnelStart kan inlezen
Je kunt een keuze maken tussen de in te lezen velden. De standaardvelden staan automatisch ingesteld en zijn niet uit te schakelen. Naast deze standaard velden kunnen ook nog andere velden worden geselecteerd. SnelStart kan alleen de volgende extra velden inlezend BTW, factuurnummer en saldo. Wanneer de overige velden ook staan aangevinkt dan kan het bestand niet worden ingelezen in SnelStart.

Paypalnieuw_b

Het bestand inlezen
Als het bestand is opgeslagen in de map die je hebt ingesteld bij Bankrekeningen, dan wordt het bestand automatisch ingelezen en anders kun je het bestand inlezen via de knop Afschrift inlezen. (Boekhouden → Afschrift inlezen).

Er kunnen alleen Euro betalingen worden ingelezen. Andere valuta is niet mogelijk.