Melding: boekdatum valt in een geblokkeerde periode bij jaarafsluiting

Het kan voorkomen dat je de volgende melding in SnelStart krijgt: boekdatum valt in een geblokkeerde periode bij jaarafsluiting. In dit artikel vind je hierover meer informatie.

Als je werkt met periode uitwisselingen met je accountant dan kan het voorkomen dat de datum van 1 januari geblokkeerd is. In dat geval kan de beginbalans niet worden gemaakt en krijg je bovenstaande melding.

Mogelijke oorzaken en oplossingen

1. Staat er een periode-uitwisseling open naar de accountant? Dan dien je te wachten tot deze terug is en weer is geïmporteerd in de administratie. 
2. Is de periode-uitwisseling al geïmporteerd dan kan de blokkade handmatig worden verwijderd. Ga naar het tabblad Administratie → Periode-uitwisseling en kies voor de optie Boekingen laatst gecontroleerde periode vrijgeven.

Ben je accountant en krijg je deze melding als je het boekjaar afsluit in een cliëntperiode dan heeft je cliënt een periode-export gedaan tot en met 31 december van het boekjaar. Dit had 1 januari van het volgende boekjaar moeten zijn. De export dient dan opnieuw te worden gedaan. 

 



Meer weten over dit onderwerp?

Boekjaar afsluiten in SnelStart 12


Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee