Koppelen met SnelStart via de API

Via de API kun je je online administratie koppelen met andere software. In dit artikel lees je hierover meer informatie.

1. Algemene informatie

Via de API kan er worden gekoppeld met een online administratie van SnelStart. Wij maken deze koppeling niet zelf. Wij zetten alleen de poort open zodat er met SnelStart gekoppeld kan worden. Voor informatie over het maken van een koppeling en de mogelijkheden verwijzen we je naar de betreffende software partner. In dit artikel geven we informatie over de verschillende manieren van koppelen.

2. Een bestaande koppeling instellen via een sleutel

Bij de meeste softwarepartners moet de koppeling worden gemaakt via een koppeling sleutel. Ga naar SnelStart Web en log in met je inloggegevens. Links in het overzicht zie je koppelingen staan. Ga hier naar toe en haal de betreffende koppelingstegel erbij. Dit is de tegel van de softwarepartner waarmee je wilt koppelen. Kies voor koppeling instellen. De sleutel wordt gegenereerd. Kopieer deze sleutel en plak de sleutel in het daarvoor bestemde veld in de applicatie/omgeving van de softwarepartner. Met het opslaan van de sleutel geef je de externe applicatie de mogelijkheid om de online administratie in SnelStart te benaderen. Wanneer het niet mogelijk is om een sleutel te generen dan kan het zijn dat de koppeling gemaakt moet worden via webhook. Dit is een ander proces. Meer informatie hiervoor lees je hieronder bij punt 3.
Let op: Wanneer je herstelpunt of back up terugzet en in deze administratie gaat verder werken dan moet de koppeling opnieuw worden geactiveerd. Bij een nieuwe administratie hoort namelijk een andere unieke koppeling sleute

koppelingssleutel ophalen API

3.  Een bestaande koppeling instellen via een webhook

Met sommige softwarepartners kan de koppeling niet worden gemaakt via een sleutel, maar gaat dit via webhook. Dit is een ander proces voor het maken van de koppeling. De koppeling met SnelStart moet dan gemaakt worden vanaf de site van de softwarepartner. Voor meer informatie hierover adviseren wij om contact op te nemen met de softwarepartner waarmee je SnelStart wilt koppelen.

4. Zelf een koppeling (laten) maken (ontwikkelaars)

Het is ook mogelijk om te kiezen voor de tegel Maatwerk. Hiermee kan een sleutel worden opgehaald voor maatwerkoplossing. Dit is van toepassing wanneer je een eigen koppeling wilt maken of laten maken en deze koppeling in eigen beheer houdt. De tegel maatwerk kan gebruikt worden met de pakketten inZicht en inControle.

De API informatie en de aanmeldprocedure voor softwareontwikkelaars vind je op www.snelstart.nl/api. Voor vragen over de API kun je een mail sturen naar partner@snelstart.nl.

Voorbeeld code voor het communiceren met onze B2B API is te vinden op GitHub. De voorbeeld code laat zien hoe er verbinding gemaakt kan worden en hoe er met de verschillende REST resources geïnteracteerd kan worden. Deze code is te vinden op: https://github.com/SnelStartSoftware.

De code op GitHub is vrij te gebruiken en volledig open source. Hierbij nodigen we ontwikkelaars uit om deze code niet alleen te gebruiken, maar ook van commentaar te voorzien en zelfs verder uit te breiden.

5. Als accountant een koppeling instellen

Wanneer je het pakket Accountant hebt dan is het mogelijk om een koppeling in te stellen met specifieke accountantssoftware voor al je online administraties.

In SnelStart Web zie je bij de koppelingstegel per koppeling of deze wel of niet kan worden gemaakt met het pakket wat je hebt. Heb je het pakket accountant dan kun je geen koppeling maken met koppelingen die specifiek voor ondernemers van toepassing zijn. Je ziet dan ook een melding naar voren komen. Hierop is wel een uitzondering: Wil je deze koppeling maken voor je eigen kantooradministratie dan kun je hierover contact met ons opnemen en zullen wij je helpen om die koppeling toch te maken. Er mag dan contact worden opgenomen met onze afdeling Sales via telefoonnummer 0222-363062.

Je kunt ook voor je klant een koppeling instellen. Bij het leggen van de koppeling wordt er gecontroleerd of de juiste minimale licentie aanwezig is bij deze klantadministratie. Klik hier voor de actuele minimale pakketeisen per oplossing.