Koppelen via de Web API

Het is mogelijk om via de API te koppelen met een online administratie in SnelStart.

Om een online administratie te koppelen via de API heb je voor de softwarepartner een koppeling sleutel nodig. In het onderstaande stappenplan wordt uitgelegd hoe je deze, als klant, kan ophalen.

1. Ga naar https://web.snelstart.nl;
  2. Log in met je inloggegevens;
  3. Open de administratie waarmee moet worden gekoppeld;
  4. Klik op koppelingen;
  5. Klik op de betreffende koppeling (bijvoorbeeld NMBRS) en kies voor koppeling instellen;
  6. Plak de sleutel in het daarvoor bestemde veld in de applicatie van de softwarepartner. Met het opslaan van de sleutel geef je de externe applicatie de mogelijkheid om de online administratie in SnelStart te benaderen

Uitroepteken_test

LET OP!! De onderstaande informatie is ALLEEN geschikt voor ontwikkelaars en systeembeheerders

Informatie voor ontwikkelaars
In het stappenplan hierboven word uitgelegd hoe de gebruiker een koppeling sleutel ophaalt uit een online administratie in SnelStart Web. Met behulp van deze sleutel kun je als software leverancier toegang krijgen via onze B2B API. Meer informatie vind je door een account aan te maken op ons ontwikkelaars portaal: https://.b2bapi-developer.snelstart.nl. Om te testen kun je na het aanmaken van een account een abonnement aanvragen voor het product Verkenning.

Voor vragen over de API kun je een mail sturen naar partner@snelstart.nl

Tips & Tricks

1. Voorbeeld code voor het communiceren met onze B2B API is te vinden op GitHub. De voorbeeld code laat zien hoe er verbinding gemaakt kan worden en hoe er met de verschillende REST resources geïnteracteerd kan worden. Deze code is te vinden op: https://github.com/SnelStartSoftware.
  2. De code op GitHub is vrij te gebruiken, en volledig open source. Hierbij nodigen we ontwikkelaars uit om deze code niet alleen te gebruiken, maar ook van commentaar te voorzien en zelfs verder uit te breiden