Koppelen met SnelStart via de API

In SnelStart Web is het mogelijk om via de API andere software te koppelen met SnelStart in een online administratie. In dit artikel vind je hierover meer informatie.

1. Algemene informatie

Het is mogelijk om via de API te koppelen met een online administratie van SnelStart. Wij maken de koppeling zelf niet. Om de koppeling tot stand te brengen heb je voor de softwarepartner een koppeling sleutel nodig. Dit is een unieke sleutel die hoort bij je online administratie.

Wanneer je herstelpunt of back up terugzet en in deze administratie gaat verder werken dan moet de koppeling opnieuw worden geactiveerd. Bij een nieuwe administratie hoort namelijk een andere unieke koppeling sleutel.

2. Een bestaande koppeling instellen via een sleutel

Bij de meeste softwarepartners moet de koppeling worden gemaakt via een koppeling sleutel. Ga naar Web en log in met je inloggegevens. Links in het overzicht zie je koppelingen staan. Ga hier naar toe en haal de betreffende koppeling tegel erbij. Dit is de tegel van de softwarepartner waarmee je wilt koppelen. Kies voor koppeling instellen. De sleutel wordt gegenereerd. Kopieer deze sleutel en plak de sleutel in het daarvoor bestemde veld in de applicatie/omgeving van de softwarepartner. Met het opslaan van de sleutel geef je de externe applicatie de mogelijkheid om de online administratie in SnelStart te benaderen. Wanneer het niet mogelijk is om een sleutel te generen dan kan het zijn dat de koppeling gemaakt moet worden via webhook. Dit is een ander proces. Meer informatie hiervoor lees je hieronder bij
punt 3.

koppelingssleutel ophalen API

3.  Een bestaande koppeling instellen via een webhook

Met sommige softwarepartners kan de koppeling niet worden gemaakt via een sleutel, maar gaat dit via webhook. Dit is een ander proces voor het maken van de koppeling. De koppeling met SnelStart moet dan gemaakt worden vanaf de site van de softwarepartner. Voor meer informatie hierover adviseren wij om contact op te nemen met de softwarepartner waarmee je SnelStart wilt koppelen.

4. Zelf een koppeling (laten) maken (ontwikkelaars)

Het is ook mogelijk om te kiezen voor de tegel Maatwerk. Hiermee kan een sleutel worden opgehaald voor maatwerkoplossing. Dit is van toepassing wanneer je een eigen koppeling wilt maken of laten maken en deze koppeling in eigen beheer houdt. De tegel maatwerk kan gebruikt worden met het pakket inZicht en inControle.

De API informatie en de aanmeldprocedure voor softwareontwikkelaars vind je op www.snelstart.nl/api. Voor vragen over de API kun je een mail sturen naar partner@snelstart.nl.

Voorbeeld code voor het communiceren met onze B2B API is te vinden op GitHub. De voorbeeld code laat zien hoe er verbinding gemaakt kan worden en hoe er met de verschillende REST resources geïnteracteerd kan worden. Deze code is te vinden op: https://github.com/SnelStartSoftware.

De code op GitHub is vrij te gebruiken en volledig open source. Hierbij nodigen we ontwikkelaars uit om deze code niet alleen te gebruiken, maar ook van commentaar te voorzien en zelfs verder uit te breiden.

5. Als accountant een koppeling instellen

Wanneer je het pakket Accountant hebt dan is het alleen mogelijk om een koppeling in te stellen met specifieke accountantssoftware om je klantadministraties te bewerken. Tevens kun je voor je eigen administraties gebruik maken van alle ondernemersoplossingen en eigen maatwerk oplossingen.

Wil je een ondernemersoplossing koppelen voor je klant? Dan wordt er gekeken of de juiste licentie aanwezig is bij deze administratie (minimale pakketeis). Minimale pakketeisen tonen wij op onze website