De btw-tarieven wijzigen of instellen in SnelStart 12

In SnelStart 12 kun je de btw-tarieven instellen en/of wijzigen. Meer informatie hierover, vind je in dit artikel.

1. Algemene informatie

In SnelStart kun je werken met vier verschillende btw-tarieven: hoog, laag, overig en onbelast. Voor de tarieven hoog, laag en overig kun je een bepaald percentage instellen. Als er een tariefswijziging wordt doorgevoerd, verwerk je die eenvoudig.

2. Het btw tarief wijzigen

Ga naar het tabblad Administratie → Instellingen → Btw-tarieven. Selecteer links het aan te passen btw-tarief. Vul in het veld Ingangsdatum de datum in waarop het nieuwe percentage van kracht wordt en vul in het veld Btw-percentage het gewenste percentage in. Klik op Opslaan.

SF000001037_afbeelding_001

Verwijder na het aanpassen van een btw-tarief nooit de oude percentages.