De btw-tarieven in SnelStart

In dit artikel geven we informatie over de btw-tarieven in SnelStart.

In SnelStart kun je werken met vier verschillende btw-tarieven: hoog, laag, overig en onbelast. Voor de tarieven hoog, laag en overig kun je een percentage instellen. Het tarief onbelast betekent altijd dat er geen btw wordt berekend. Dit tarief is gekoppeld aan de functie 10. Als je dus een grootboekrekening maakt met de functie 10 dan wordt er geen btw berekend. 

Voor de OSS regeling (het factureren naar particuliere klanten binnen de EU) is een uitzondering gemaakt. Hiermee kun je ook factureren met buitenlandse btw. Lees hier hoe je dit kunt instellen. 

In SnelStart Web is het niet mogelijk om btw-tarieven in te stellen of aan te passen.

1. De btw-tarieven

Je vindt de btw-tarieven door in SnelStart 12 te gaan naar het tabblad Administratie → Instellingen → Btw-tarieven. Standaard staat hoog op 21 procent, laag op 9 procent en overig op 0 procent. Je kunt het tarief aanpassen door het betreffende tarief te selecteren. Vul in het veld Ingangsdatum de datum in waarop het nieuwe percentage van kracht wordt en vul in het veld Btw-percentage het gewenste percentage in. Klik op Opslaan. Ons advies is om hoog altijd op 21 procent te laten, laag op 9 procent en overig op 0, tenzij dit wijzigt bij de Belastingdienst.

Dit zijn de enige tarieven die je in SnelStart kunt invoeren. Wil je een factuur sturen naar een particuliere klant binnen de EU dan kan dit met buitenlandse btw. Lees hier meer informatie hierover. 

Verwijder na het aanpassen van een btw-tarief nooit de oude percentages.


SF000001037_afbeelding_001Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee