1. Overig
  2. Downloaden en installeren

SnelStart overzetten op een nieuwe computer

In dit artikel vind je meer informatie over het overzetten van SnelStart 12 en je administratie op een nieuwe computer.

Wanneer je administratie online staat, dan is het voldoende om alleen de installatie uit te voeren op de nieuwe computer. Als je daarna opnieuw inlogt in versie 12 dan komt automatisch de online administratie naar voren.

Als je SnelStart gebruikt en je wilt het programma en je administratie overzetten op een nieuwe computer werk je als volgt:

Op de oude computer

Selecteer in Administratiebeheer de administratie die je wilt overzetten en kies voor de optie Kopiëren. Sla het bestand vervolgens op op een USB-stick en sluit SnelStart weer af.

Op de nieuwe computer

Download en installeer het SnelStart installatieprogramma op de nieuwe computer. Start vervolgens het pictogram op je bureaublad en log in met je e-mail adres en wachtwoord. Doe de USB-stick in de computer en verplaatst de bestanden van de usb stick naar de gewenste schijf in de Windows Verkenner, vaak is dit de locatie C:\Snelstart\Administraties. Kies daarna via Administratiebeheer voor Toevoegen → Bestaande administratie om de administratie vanaf die locatie toe te voegen aan de Administratielijst.

Je kunt er ook voor kiezen om een back-up te maken en terug te zetten in plaats van een kopie. Hoe je dit doet vind je hier.

Pas als je zeker weet dat alles werkt, kun je de bestanden op de oude computer verwijderen.