1. Overig
  2. Algemene informatie

SnelStart 12 en NAS

Wij raden het af om SnelStart 12 te installeren op een NAS (Network Attached Storage). In dit artikel vind je hierover meer informatie.

SnelStart in een netwerk gebruiken

Als je SnelStart in een netwerk wilt beheren, adviseren wij altijd het gebruik van een SQL-dataserver boven het gebruik van een NAS of NAT. Tussen SnelStart en het administratiebestand wordt tijdens het gebruik continue informatie heen en weer gestuurd en hiervoor is een NAS niet geschikt. Als op enig moment de communicatie onderbroken wordt, leidt dit tot beschadiging van je administratiebestand. In sommige gevallen kan het administratiebestand dan ook niet meer worden gerepareerd.