1. Overig
  2. Algemene informatie

SnelStart en NAS

Wij adviseren SnelStart niet te installeren op een NAS (Network Attached Storage). In dit artikel vind je hierover meer informatie.

Een NAS of een NAT is een opslagmedium dat via een netwerk of internet te benaderen is. Het betreft hier uitsluitend opslagmedia. Het is niet mogelijk SnelStart als programma op een NAS of NAT te installeren. Je dient SnelStart lokaal op een computer te installeren. Ook het opslaan van administratiebestanden op een NAS of NAT, anders dan voor back-up, raden wij af.

SnelStart in een netwerk gebruiken

Als je SnelStart in een netwerk wilt beheren, adviseren wij altijd het gebruik van een SQL-dataserver boven het gebruik van een NAS of NAT. Tussen SnelStart en het administratiebestand wordt tijdens het gebruik continue informatie heen en weer gestuurd en hiervoor is een NAS niet geschikt. Als op enig moment de communicatie onderbroken wordt, leidt dit tot beschadiging van je administratiebestand. In sommige gevallen kan het administratiebestand dan ook niet meer worden gerepareerd.