Een factuur maken zonder btw in SnelStart 12

In SnelStart 12 is het vanaf inStap mogelijk om een factuur zonder btw te maken. Meer informatie hierover vind je in dit artikel.

Een factuur zonder btw maken

Het kan voorkomen dat je een factuur maakt voor bijvoorbeeld een vereniging of instelling die niet btw plichtig is. Tijdens het maken van een factuur voer je een artikel in. Dit artikel is op de artikelkaart gekoppeld aan een artikelomzetgroep. Aan die artikelomzetgroep is een omzetrekening (grootboekrekening) gekoppeld en die omzetrekening bepaalt wat er met de btw gebeurt. Dit komt door de functie die de omzetrekening heeft. Een functie bepaalt namelijk wat er met de btw gebeurt.

De volgende functies zijn functies waarbij geen btw wordt berekend:

• Een omzetrekening met de functie 0 (de btw boeking komt dan ook niet op de btw aangifte)
  • Een inkooprekening met de functie 0 (de btw boeking komt dan ook niet op de btw aangifte)
  • Een omzetrekening met de functie 10 (de boeking komt dan wel op de btw aangifte terug als zijnde boeking onbelast)

Klik hier voor het koppelen van een artikel aan een artikelomzetgroep en klik hier voor meer informatie over het koppelen van een omzetrekening aan een artikelomzetgroep.