De G-rekening in SnelStart

Vanaf inKaart kun je in SnelStart 12 een factuur waarbij de btw wordt verlegd de G-rekening instellen.

Bij het maken van een factuur waarbij de btw wordt verlegd is het mogelijk om aan te geven dat een percentage naar de G-rekening moet worden geboekt.

1. De G-rekening instellen

Ga naar Facturen → Verkoopsjablonen. Selecteer links in het rijtje het sjabloon waarin de factuuropmaak voor btw verlegd zit. In dit sjabloon staat het vinkje voor btw verlegd al aan. Daarnaast zie je de optie Percentage G-rekening. Vul hier het percentage in wat op de G-rekening moet worden geboekt.

In de basisopmaak btw verlegd staat een standaard formule waardoor het percentage voor de G-rekening en het percentage voor de bedrijfsrekening op de factuur komen te staan. Hier hoef je zelf niks voor te berekenen. Om het nummer van de G-rekening automatisch in deze formule te krijgen moet je dit instellen bij Instellingen. Ga naar het tabblad Administratie → Instellingen. Klik links op basisgegevens en ga naar het tabblad Bedrijfsgegevens. Vul in het veld Vrije tekst 1 het nummer van de G-rekening in.

Klik hier voor meer informatie over de G-rekening op de site van de belastingdienst.