De G-rekening in SnelStart 12

Vanaf het pakket inKaart kun je bij een btw-verlegd factuur een G-rekening instellen. In dit artikel leggen we je uit hoe dit werkt.

Bij het maken van een factuur met btw-verlegd kun je instellen dat een bepaald percentage naar de G-rekening moet worden overgemaakt. Dit kan alleen bij verkoopfacturen met btw-verlegd.
Klik hier om meer te lezen over een btw-verlegd factuur.

In SnelStart Web is het niet mogelijk om een G-rekening instellen.

1. De G-rekening instellen

Er zijn twee manieren waarop je de G-rekening kunt instellen.
Heb je het pakket inKaart dan kan dit op het verkoopsjabloon.
Heb je het pakket inBalans of hoger dan kan dit ook op factuurniveau. Hieronder leggen we je de twee manieren uit.

De G-rekening instellen op sjabloonniveau

Vanaf het pakket inKaart kun je de G-rekening instellen op sjabloonniveau. Ga naar het tabblad Facturen → Verkoopsjablonen. Selecteer links in het rijtje het sjabloon van je Btw-verlegd factuur. Daarnaast zie je de optie Percentage G-rekening. Vul hier het percentage in wat op de G-rekening moet worden geboekt. Dit percentage wordt bij elke Btw-verlegd factuur die je met dit sjabloon maakt gebruikt.

btwverlegdsjabloon_b

In de basisopmaak Btw verlegd staat een standaard formule waardoor het percentage voor de G-rekening en het percentage voor de bedrijfsrekening op de factuur komen te staan.
Hier hoef je zelf niks voor te berekenen. Om het nummer van de G-rekening automatisch in deze formule te krijgen moet je dit instellen bij Instellingen.
Ga naar het tabblad Administratie → Instellingen. Klik links op basisgegevens en ga naar het tabblad Bedrijfsgegevens. Vul in het veld Vrije tekst 1 het nummer van de G-rekening in.

De G-rekening instellen op factuurniveau

Vanaf het pakket inBalans kun je de G-rekening ook instellen op factuurniveau.
Ga naar het tabblad Facturen → Verkopen.
Maak hier de factuur op zoals je normaal ook een factuur met Btw-verlegd zou maken.
Klik op het tabblad Financieel. Daar kun je het percentage van de G-rekening ook invullen.

btwverlegdfinancieel_b

Klik hier voor meer informatie over de G-rekening op de site van de Belastingdienst.