Ik heb een verschil in mijn eindsaldo kolommenbalans en beginbalans

In dit artikel wordt uitgelegd wat je kan doen wanneer er een verschil is in je eindsaldo op de kolommenbalans en de beginbalans.

Het kan voorkomen dat er een verschil in saldo ontstaat wanneer je een wijziging in het oude boekjaar maakt nadat je dit boekjaar al hebt afgesloten en de beginbalans niet hebt herberekend. Je kan de openingsbalans dan herberekenen.

Wanneer een beginbalans handmatig is ingevoerd dan wordt deze overschreven na een herberekening. Raadpleeg je accountant bij twijfel.

Openingsbalans herberekenen

Ga naar het tabblad Boekhouden → Boekjaar afsluiten. Selecteer de optie Alle balansrekeningen en klik op Openingsbalans boekjaar herberekenen.

Meer weten over dit onderwerp?
Boekjaar afsluiten in SnelStart 12