Afschriftregels controleren en verwerken in SnelStart 12

In SnelStart kunnen bankafschriften automatisch worden ingelezen en geboekt. Aan de hand van de omschrijving bij de boeking koppelt SnelStart automatisch zo veel mogelijk aan openstaande facturen of eerder geselecteerde grootboekrekeningen.


Sommige boekingen zijn dikgedrukt. Dit zijn boekingen die extra aandacht moeten krijgen. SnelStart heeft deze boekingen nog niet direct kunnen boeken op de juiste grootboekrekening of kunnen koppelen aan een openstaande factuur.
De niet dikgedrukte boekingen zijn al gekoppeld aan een grootboekrekening of factuur door SnelStart.
Toch is het verstandig om deze boekingen nog even aan te klikken en een snelle check te doen of boeking is geboekt op de juiste grootboekrekening of gekoppeld is aan de juiste factuur. De boekingen met een plusteken ervoor zijn boekingen die recent zijn ingelezen/geboekt en nog niet zijn geopend. Door zo'n boeking één keer aan te klikken wordt deze vervolgens geopend en verdwijnt het plusteken ervoor.

1. Boekingen controleren

Ga naar Boekhouden → Boekhouden en open het dagboek bank. Klik op een dikgedrukte regel en controleer of de boeking juist is.


SF000001124_afbeelding_001

2. Boekingen corrigeren

De afschriftregels die SnelStart niet herkent, worden automatisch op de grootboekrekening 1799 Onbekende betalingen geboekt. Klik in het veld waar het grootboeknummer 1799 staat en voer het juiste rekeningnummer in. De boeking wordt gecorrigeerd en de btw wordt direct juist berekend. Klik daarna op Opslaan. SnelStart onthoud deze correctie. Als je een volgende keer weer een afschriftregel met een vergelijkbare omschrijving inleest, dan wordt automatisch het juiste grootboeknummer geplaatst.

SF000001124_afbeelding_002

  • Begin je pas met inlezen? Start dan met kleine periodes.
    Bijvoorbeeld 2 weken of een maand. Naarmate je vaker correcties hebt gemaakt gaat SnelStart meer herkennen. Dan kun je grotere periodes downloaden.
  • Heb je een automatische bankkoppeling? Maar missen er mutaties, klik hier voor de informatie hoe je dit kunt oplossen.
  • Heb je een betaling ontvangen voor een openstaande factuur?
    Dan wordt deze betaling automatisch aan de betreffende factuur gekoppeld. Voorwaarde is wel dat in ieder geval het klantnummer en het factuurnummer in de omschrijving zijn vermeld. Wordt een factuur niet gekoppeld, dan kun je dit handmatig alsnog doen. Klik hier voor het stappenplan.

 


Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee