Een artikel koppelen aan een artikelomzetgroep in SnelStart 12

In SnelStart 12 kun je vanaf het pakket inStap een artikel koppelen aan een artikelomzetgroep. In dit artikel leggen we je uit hoe dit werkt.

Een artikel koppelen aan een artikelomzetgroep

Een artikelomzetgroep is gekoppeld aan een grootboekrekening. Wanneer je bijvoorbeeld een factuur gaat maken dan moet de omzet op de juiste grootboek(omzet)rekening worden geboekt. Dit stel je in bij de artikelomzetgroepen.

Eerst maak je bij de grootboekrekening de omzetrekening aan. Vervolgens koppel je deze grootboekrekening aan de artikelomzetgroep. Een artikel is gekoppeld aan een artikelomzetgroep. Wanneer je dus een artikel factureert dan wordt de omzet van dat artikel geboekt op de grootboekrekening die is gekoppeld aan de artikelomzetgroep waaraan het artikel is gekoppeld. In een schema ziet dat er als volgt uit:

Een artikel koppel je aan een artikelomzetgroep en deze artikelomzetgroep is aan een grootboekrekening gekoppeld. Dit is de grootboekrekening waarop de omzet van je gefactureerde artikelen wordt geboekt.

Ga naar het tabblad Artikelen → Omzetgroepen. Selecteer links in de rij de omzetgroep en vul bij het veld Omzet Nederland de grootboekrekening in waarop de omzet van het artikel moeten worden geboekt. Vul eventueel nog de omzetrekeningen in voor omzet naar het buitenland.

omzetgroepkoppelen_bMeer weten over dit onderwerp?

Klik hier voor meer informatie over het maken van een factuur.
Klik hier voor meer informatie over het maken van een offerte, pakbon, werkbon, bevestiging of afhaalbon.

Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee