Assembleren van samengevoegde artikelen (recepten) in SnelStart 12

Vanaf inZicht kun je samengevoegde artikelen (recepten) assembleren. In dit artikelen leggen we uit hoe dit werkt.

1. Informatie over assembleren en de voorraad

Om gebruik te maken van de optie assembleren artikelen moeten artikelen eerst zijn samengevoegd in één artikel (het samengevoegde artikel). Klik hier voor het samenvoegen van artikelen. 

Bijvoorbeeld: je verkoopt tuinartikelen zoals loungestoel, tuinstoel, tafel, parasol. Deze artikelen kunnen afzonderlijk worden verkocht, maar ook als complete set.

Wanneer je werkt met voorraadbeheer en je wilt de voorraad goed sluitend houden dan kun je gebruik maken van de optie assembleren artikelen. Hiermee stel je in het samengestelde artikel(hoofdartikel) in hoeveel aantallen je van de losse artikelen wilt toevoegen. 

De voorraad van het samengestelde artikel (complete set) wordt dan verhoogd en de voorraad van de losse artikelen wordt dan verlaagd.
Hierdoor weet je dat je nog zoveel van een bepaalde artikel hebt om los te verkopen en weet je ook hoeveel voorraad je nog hebt van complete sets.

2. Assembleren van artikelen

  1. Ga bovenin naar het tabblad artikelen en klik op assembleren.
  2. Zet in het veld recept de artikelcode van het samengestelde artikel (de complete tuinset uit het voorbeeld)
    - In de tabel Receptlijst staan de artikelen waaruit het recept is samengesteld.
    - Als je in de artikelkaart van het samengevoegde artikel (hoofdartikel) het veld voorraadcontrole hebt aangevinkt verschijnt er ook een kolom voorraad in de tabel.
  3. Vul bij aantal te (de)assembleren het aantal in van het aantal tuinsets dat je wilt assembleren (samenvoegen) en klik op assembleren.
    SF000001266_afbeelding_001
  4. De voorraad van het samengestelde artikel (hoofdartikel) wordt verhoogd en de voorraad van de losse artikelen wordt verminderd.