Een factuur kopiëren in SnelStart 12

Vanaf inBalans kun je een factuur kopiëren naar een nieuw factuur of creditfactuur. Vanaf InZicht kun je een factuur kopiëren naar een nieuwe order of creditorder. Meer informatie over beide opties, vind je in dit artikel.

1. Een factuur kopiëren naar een nieuwe factuur (inBalans)

Ga naar Facturen → Verkopen en vul links bovenin het klantnummer in. Selecteer de betreffende factuur (open de factuur niet door er dubbel op te klikken). Klik op de knop Kopieer en kies voor Kopieer naar nieuwe factuur. De nieuwe factuur wordt in de map Openstaande facturen geplaatst en direct afgedrukt of per mail verzonden naar de klant.

2. Een factuur kopiëren naar een creditfactuur (inBalans)

Ga naar Facturen → Verkopen en vul links bovenin het klantnummer in. Selecteer de betreffende factuur (open de factuur niet door er dubbel op te klikken). Klik vervolgens op de knop Kopieer en kies voor Kopieer naar creditfactuur. De nieuwe creditfactuur wordt in de map Openstaande facturen geplaatst en direct afgedrukt of verzonden. Let erop dat je de normale factuur en de creditfactuur daarna nog tegen elkaar moet wegboeken in het Dagboek memoriaal. Klik hier voor meer informatie hierover.

3. Een factuur kopiëren naar nieuwe order (inZicht)

Ga naar Facturen → Verkopen en vul links bovenin het klantnummer in. Selecteer de betreffende factuur (open de factuur niet door er dubbel op te klikken). Klik daarna op de knop Kopieer en kies voor Kopieer naar nieuwe order. De nieuwe order wordt in de map Orders (zonder afdruk) geplaatst. Het is vanuit daar weer mogelijk om de order verder aan te passen en eventueel om te zetten tot factuur.

4. Een factuur kopiëren naar creditorder (inZicht)

Ga naar Facturen → Verkopen en vul links bovenin het klantnummer in. Selecteer de betreffende factuur (open de factuur niet door er dubbel op te klikken). Klik daarna op de knop Kopieer en kies voor Kopieer naar creditorder. De nieuwe order wordt in de map Orders (zonder afdruk) geplaatst. Het is vanuit daar weer mogelijk om de order verder aan te passen en eventueel om te zetten tot factuur.

Abonnementsfacturen kunnen niet worden gekopieerd naar een nieuwe factuur. Een abonnementsorder kan vanaf Inzicht wel worden gekopieerd naar een nieuwe order. Klik hier voor meer informatie.