Download en installatie

Windows 10 firewall openzetten voor online administratie

Omschrijving

Als u gebruik maakt van de online administratie dan kan het voorkomen dat het verkeer van en naar uw online administratie wordt geblokkeerd door de Windows firewall. Met name na de Aniversary update van Windows 10 is de noodzakelijke uitgaande poort 1433 geblokkeerd. Deze poort is noodzakelijk voor de communicatie tussen SnelStart en uw online administratie.

U kunt de firewall van Windows 10 instellen en deze poort vrijgeven. U kunt gebruik maken van onderstaand stappenplan, maar adviseren hiervoor een systeembeheerder in te schakelen.

Uitleg

Poort 1433 openzetten in Windows firewall

1. Druk op de Windowstoets op uw toetsenbord om het startmenu te openen;
  2. Type op uw toetsenbord het woord Firewall;
  3. Klik op de optie Windows Firewall met geavanceerder beveiliging;
SF000002391_afbeelding_001

4. Klik in het menu links op de tekst 'Regels voor uitgaande verbindingen';

SF000002391_afbeelding_002

5. Kies in het menu Acties, rechts in het scherm, voor de optie Nieuwe regel;

SF000002391_afbeelding_003

6. Selecteer de optie Poort en klik op Volgende;

SF000002391_afbeelding_004

7. De optie TCP moet zijn geselecteerd en de optie Specifieke poorten;

8. Klik in het veld achter Specifieke poorten en vul hier nummer 1433 in;

9. Klik op de knop Volgende om door te gaan;

image-1

10. Selecteer in het nieuwe scherm de optie De verbinding toestaan en klik op Volgende;

SF000002391_afbeelding_006

11. Klik in het volgende scherm nogmaals op de knop Volgende;

SF000002391_afbeelding_007

12. Vul in het veld Naam een naam in voor deze nieuwe regel voor uitgaande verbindingen, bijvoorbeeld SnelStart online administratie;

13. Vul, indien gewenst, ook het veld Beschrijving in en klik op de knop Voltooien om af te ronden;

image-1