De bestandstypen van SnelStart

In dit artikel geven we uitleg over de verschillende bestandstypen van SnelStart.

De bestandstypen van SnelStart

Als je werkt in SnelStart 12 kun je te maken krijgen met verschillende bestandstypen. Hieronder geven we meer uitleg over de verschillende typen.

Mdf bestanden
Het originele administratiebestand in SnelStart wat lokaal of op een netwerk staat is een .mdf bestand.

Ldf bestanden
Wanneer je een lokale of netwerk administratie opent dan wordt er op de achtergrond ook automatisch een log bestand aangemaakt. Dit log bestand is een .ldf bestand.

Bacpac bestanden
Als je een back-up maakt van je administratie in SnelStart 12 dan wordt dit een .bacpac bestand. Een back-up is een gecomprimeerde versie van je administratie die je bewaart als reservebestand.

Ssc bestanden
Als je werkt met periode-uitwisseling dan maak je eerst een periode uitwisselingsbestand wat je naar je account stuurt. Dit bestand is een .ssc bestand.

Ssa bestanden
Nadat de accountant het .ssc bestand in zijn SnelStart omgeving heeft geïmporteerd en  gecontroleerd dan maakt hij weer een export wat hij naar jou terugstuurt. Dit bestand wordt een .ssa bestand genoemd.

Mdb bestanden
Een .mdb bestand is een administratiebestand uit SnelStart 11 of ouder. Dit bestand kan in SnelStart worden teruggezet door te kiezen voor Toevoegen, bestaande administratie. Het bestand wordt dan automatisch omgezet tot een .mdf bestand.

Ldb bestanden
Een .ldb is een log bestand van een lokale of netwerkadministratie uit SnelStart 11 of ouder.

Ssb bestanden
Een .ssb bestand is en back-up bestand uit SnelStart 11 of ouder. Een .ssb bestand kan niet als back-up worden teruggezet in SnelStart 12. Je kunt wel het originele administratiebestand (.mdb) toevoegen in SnelStart 12 via het tabblad Administratie → Administraties. Klik vervolgens op de knop Toevoegen.

Ssh bestanden
Een .ssh bestand is een herstelpunt die gemaakt is van een administratie in SnelStart 10 of 11. Je kunt deze niet terugzetten in SnelStart 12.