Download en installatie

Wat moet ik met het .NET Framework

Omschrijving

Als u SnelStart installeert of opstart, dan is het mogelijk dat u een melding krijgt waarin wordt aangegeven dat u het .NET Framework moet updaten naar een bepaalde (nieuwere) versie. Het is dan niet mogelijk SnelStart te installeren of te gebruiken voordat u deze update heeft uitgevoerd. Wat is het .NET Framework eigenlijk en waar is het voor nodig?

Uitleg

Wat is het .NET (dotNET) framework en waarom heeft SnelStart het nodig
?

Sommige vragen zijn beter te beantwoorden met een voorbeeld.

In Nederland past de stekker van uw laptop in elk stopcontact om hem op de elektriciteit aan te sluiten. Gaat u naar Engeland, dan is de elektriciteit hetzelfde, maar de stekker past niet. U zit dus zonder stroom, tenzij u een adapter gebruikt.
In Nieuw Zeeland is de elektriciteit gelijk, maar ook hier past de stekker van uw laptop niet. Bovendien past ook de adapter uit Engeland hier niet. U zult dus nóg een adapter moeten hebben.
Hetzelfde geldt voor Sri Lanka, ook daar heeft u een andere adapter nodig om dezelfde elektriciteit te krijgen. In plaats van voor elk land een aparte adapter te kopen, neemt u één adapter die in elk land past.

SF000002393_afbeelding_001

Met software is dat eigenlijk NET zo. U gebruikt SnelStart en dat is een Windowsprogramma (de laptop uit het voorbeeld). Omdat het een Windowsprogramma is gebruikt SnelStart bepaalde onderdelen van Windows om te kunnen werken (de electriciteit). Om een onderdeel van Windows te kunnen gebruiken is een commando nodig (de stekker).

Als u met Windows 7 (Nederland) werkt, wordt een bepaald commando gebruikt om het onderdeel aan te roepen. Met Windows 8 (Engeland) werkt dat net even anders en op Windows 10 (Sri Lanka) ook weer.
Nu zou er dus voor elke Windowsversie een eigen SnelStartversie moeten komen om goed te kunnen werken. Gelukkig heeft Microsoft hiervoor een adapter gemaakt die op elke windowsversie past en dat is het .NET Framework.

SF000002393_afbeelding_002

Waarom moet ik updaten?

Omdat de techniek doorgroeit, krijgt u van SnelStart af en toe een nieuwe versie. Met andere software, zoals het .NET Framework, is dat precies hetzelfde. Hiervan verschijnt ook regelmatig een nieuwe versie.

Onder normale omstandigheden worden deze nieuwe versies automatisch voor u geïnstalleerd met de automatische updates van uw Windowsversie. Als dit niet automatisch gebeurt heeft u misschien de automatische updates van Windows uitgeschakeld. In dat geval blijft uw huidige .NET-versie in gebruik en die is op een bepaald moment te oud om nog goed te kunnen werken met de nieuwe technieken.