Volgend factuurnummer wijzigen in versie 12

Vanaf het pakket inStap kun je het volgend factuurnummer wijzigen in versie 12.

Elke factuur die je maakt krijgt automatisch een nummer. Dit nummer is altijd 1 hoger dan het nummer van de laatst gemaakte factuur. Als je een nieuwe administratie begint, dan kun je bij de basisgegevens instellen met welk nummer je factuurnummering moet beginnen. Dit doe je in het tabblad orders. In het veld 'Volgend factuurnummer' staat het nummer van de eerstvolgende factuur. Dit nummer kun je aanpassen, bijvoorbeeld bij het begin van een nieuw boekjaar.

Volgend factuurnummer instellen

1. Ga naar het tabblad Administratie en klik op de knop 'Instellingen';
  2. Klik in het scherm voor de basisgegevens op het tabblad 'Orders';
  3. Pas in het veld 'Volgend factuurnummer' het factuurnummer aan;
    • Zet bij voorkeur het jaartal van het boekjaar aan het begin
    • Start bij voorkeur weer met volgnummer ....0001;
    • Gebruik bij voorkeur factuurnummers van minimaal 8 karakters;

4. Pas eventueel ook andere nummeringen aan (indien aanwezig);

5. Klik op de knop 'Opslaan' links bovenin het instellingenvenster.

SF000001348_afbeelding_001

Tips & Tricks

1. Voer je een nummer in dat lager is dan het hoogst gebruikte factuurnummer, dan krijg je een waarschuwing op het scherm. In deze foutmelding wordt het hoogst bestaande factuurnummer genoemd. Dit nummer kan ook in een ander boekjaar bestaan! Bedenk goed of je dit lagere nummer wilt gebruiken.
  2. Als je bij het factureren de melding krijgt dat het gebruikte nummer al bestaat, dan is dit factuurnummer al eens gebruikt en kun je in tabblad Orders een volgend factuurnummer kiezen.