Volgend factuurnummer wijzigen in SnelStart 12

Vanaf het pakket inStap kun je het volgend factuurnummer wijzigen in SnelStart 12. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

Elke factuur die je maakt, krijgt automatisch een nummer. Dit nummer is altijd 1 hoger dan het nummer van de laatst gemaakte factuur. Als je een nieuwe administratie begint dan kun je bij de instellingen in de administratie een factuurnummer instellen.

In SnelStart Web kun je ook het volgend factuurnummer wijzigen. Klik hier om naar het stappenplan te gaan.

Volgend factuurnummer instellen

Ga naar Snel Starten → Instellingen. Klik op Basisgegevens → Orders.
Pas in het veld Volgend factuurnummer het factuurnummer aan.
Zet bij voorkeur het jaartal van het boekjaar aan het begin. Start bij voorkeur weer met volgnummer ....0001. Gebruik bij voorkeur factuurnummers van minimaal 8 karakters. Klik daarna op Opslaan.

Volgend factuurnummer_b

• Voer je een nummer in dat lager is dan het hoogst gebruikte factuurnummer, dan krijg je een waarschuwing op het scherm. In deze foutmelding wordt het hoogst bestaande factuurnummer genoemd. Dit nummer kan ook in een ander boekjaar bestaan! Bedenk goed of je dit lagere nummer wilt gebruiken.

• Als je bij het factureren de melding krijgt dat het gebruikte nummer al bestaat, dan is dit factuurnummer al eens gebruikt en kun je in tabblad Orders een volgend factuurnummer kiezen.